Controlorii de trafic aerian din România vor fi în grevă de avertisment

Astăzi, între orele 11 și 13, controlorii de trafic aerian din România vor fi în grevă de avertisment!

0 692

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România din cadrul ROMATSA, administrație care asigură serviciile de trafic aerian pe teritoriul României, va organiza o grevă de avertisment pe durata a două ore, în intervalul 11-13.

În acest timp, vor fi afectate 60% dintre cursele aeriene operate din/spre România, dar și dintre cele ce tranzitează spațiul aerian românesc. În aceste cazuri, Eurocontrol va decide cele aproximativ 30% dintre zborurile operate, care vor rămâne la sol și care vor ocoli spațiul aerian românesc.

Conform Legii Dialogului Social Nr. 62/2011, ROMATSA va asigura 33.3% din zboruri. Nu vor fi afectate zborurile umanitare de stat, medicale, de căutare și salvare și de urgență.

Au vândut pământul românesc…Urmează Cerul?

Angajații sunt nemulțumiți pentru că noul contract colectiv de muncă nu a fost semnat încă, sunt nemulțumiși de politizarea și căpușarea instituției, de managementul defectuos, de volumul tot mai mare de muncă raportat la un număr tot mai mic de controlori de trafic aerian.

scrisoare-deschisa-sindicat-atsr

Printr-o scrisoare, sindicaliștii din ATSR cer scuze public pentru disconfortul creat pasagerilor și solicită ca lumea să fie de partea lor. ”Au vândut pământul românesc…Urmează Cerul?”, titlul acestei scrisori.

Leave A Reply

Your email address will not be published.