blank

Constanţa – Istanbul de 4 ori pe săptămână din mai 2014

3 564

În decursul zilei de ieri, agenţii de ticketing au avut ocazia să discute cu echipa Turkish Airlines despre posibilităţile de stimulare a vânzărilor pe zborurile operate de Turkish Airlines din/spre Constanţa.

În cadrul întâlnirii, Yigit Yalcin, manager general Turkish Airlines Constanța, a declarat că sunt mari şanse ca numărul zborurilor pe ruta Constanța – Istanbul să crească la 4 pe săptămână, iar acest lucru s-ar putea întâmpla de la jumătatea lunii mai, conform reporterntv.ro.

De la inaugurarea rutei Constanţa – Istanbul, Turkish Airlines a transportat aproximativ 10 000 de pasageri, iar gradul mediu de încărcare al aeronavelor a fost de 45%, conform newsair.ro. În prezent, ruta este onorată cu 3 zboruri săptămânale, în zilele de miercuri, vineri şi duminică, iar tariful porneşte de la 99 EUR (dus-întors şi cu toate taxele incluse).

Judecând după aceste cifre, îmi vine greu să cred că Turkish Airlines va introduce şi al 4-lea zbor spre Constanţa. Gradul foarte mic de încărcare arată clar că această rută nu este foarte profitabilă şi nu există cerere foarte mare pe rută. Ea este bună în contextul actual, în Dobrogea fiind foarte mulţi turci, dar nu o văd ca o facilitate specială pentru turismul românesc. Nu cred că vin turcii pe litoralul nostru. Să nu uităm că ei au inventat all-inclusive resort la preţuri foarte bune.

Cred că litoralul românesc trebuie să vină cu ceva special pentru a atrage cât mai mulţi turişti şi nu doar cu unităşi de cazare sezoniere, iar targetul trebuie definit foarte bine. Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu“ are un potenţial foarte mare, fiind singurul care poate deservi litoralul României, dar nu este exploatat la adevărata lui valoare.

Aeroportul din Varna, aflat la sud de Constanţa, merge foarte bine. În 2012 a fost tranzitat de peste 1.2 milioane pasageri, peste 1 milion fiind turişti veniţi cu zboruri internaţionale. Zeci de companii aeriene au zboruri charter spre Varna. Sunt conştient că bulgarii stau mai bine la turism comparativ cu România, dar ce au făcut ei şi noi nu?

3 Comentarii
 1. Nicky says

  Au facut si fac turism asa cum scrie la cart,e nu dupa ureche ca noi!

  1. Sorin Rusi says

   Crezi ca e suficient sa invatam din carti?:)

   1. AlexO says

    Nu e suficient, dar e necesar!

Leave A Reply

Your email address will not be published.