Conducerea TAROM demarează implementarea acţiunilor de readucere pe profit a companiei

0 334

Consiliul de Administraţie al companiei TAROM a aprobat Planul de management elaborat de conducerea executivă în şedinţa Consiliului de Administraţie de ieri, 11 martie 2013.

Planul de management dezvoltat de conducerea executivă a pornit de la planul de administrare al companiei şi vizează o serie de acţiuni prin care TAROM va îmbunătăţi rezultatul contabil al companiei în medie cu 100 milioane de lei în fiecare an, ţintind obţinerea de profit începând cu anul 2015.

Principalele măsuri care vor fi implementate imediat se referă, printre altele, la creşterea productivităţii, eficientizarea structurii organizaţionale, armonizarea flotei şi ajustarea capacităţii la cererea existentă pe piaţă, introducerea unui sistem automat de yield management, care va permite utilizarea unui mecanism mult mai eficient de stabilire a preţurilor, creşterea vânzărilor pe site-ul propriu. Va fi restructurată reţeaua de rute, se va mări eficienţa achiziţiilor, va fi introdusă o nouă procedură de alimentare cu combustibil pentru economisirea costurilor şi vor fi închise agenţiile externe cu sediul în oraş, compania continuând să fie reprezentată în aeroporturi. În oraşele unde vor fi închise birourile din centru, activităţile de vânzare vor fi preluate de agenţi generali de vânzări (GSA – General Sales Agent).

Au trecut şi la renegociera a peste 40 de contracte cu furnizorii.

În paralel cu implementarea măsurilor menţionate mai sus, vor fi analizate mai multe oportunităţi de utilizare a activelor companiei şi de valorificare mai eficientă a forţei de muncă ultracalificate pe care o deţine compania. Managementul va analiza transformarea anumitor departamente în centre de profit sau chiar unităţi independente, vor fi maximizate beneficiile aduse de apartenenţa companiei la SkyTeam, vor fi introduse noi sisteme şi platforme IT şi va fi analizată posibilitatea utilizării la nivel maxim a activelor imobiliare (clădiri şi terenuri) care se află în proprietatea companiei. Toate aceste măsuri se vor baza pe o analiză economică profundă, având ca unic scop maximizarea profitului şi creşterea stabilităţii financiare a companiei, respectând in acelasi timp toate standardele de siguranţă aplicabile în industrie şi având în centru necesităţile clienţilor companiei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.