Condițiile de călătorie spre / din Marea Britanie, după Brexit

0 972

Sunt ultimele ore pe care Marea Britanie le petrece ca membru al Uniunii Europene. Marea Britanie va părăsi oficial Uniunea Europeană pe 31 ianuarie 2020, la 23:00GMT / 24:00CET (sâmbătă, 1 februarie,  01.00 ora României).

Marea Britanie este prima țară ce va părăsi Uniunea Europeană, după 47 de ani. Va urma o perioadă de tranziție, care va dura până la 31 decembrie 2020, timp în care Marea Britanie va continua să se supună regulamentelor europene.

Condițiile de călătorie spre Marea Britanie

Asta înseamnă că, potrivit acordului negociat de guvernul britanic cu Comisia Europeană, drepturile cetățenilor europeni din Regat, inclusiv ale românilor, sunt protejate. Așadar nu se va produce nicio schimbare privind modalitatea de a călători spre și dinspre această țară în perioada menționată.

În continuare, până la finalul acestui an, veți putea călători în Marea Britanie pe baza cărții de identitate sau în baza unui pașaport valabil.

Între Marea Britanie și România zboară companiile aeriene: TAROM, British Airways, Wizz Air, Blue Air și Ryanair.

Libertatea de mișcare e printre marile beneficii ale Uniunii Europene. Posibilitatea de a călători oriunde în cele 28 de state membre fără viză și fără pașaport, doar cu buletinul, fără restricții pe piața muncii și la studii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanishTurkish