Companiile aeriene low-cost, preferate de călătorii europeni!

0 8

Europenii preferă companiile low-cost pentru a călători prin Europa. În acest sens, cea mai populară companie aeriană pentru călătorii din Europa este Ryanair. Această companie aeriană irlandeză sute de mii de zboruri și transportă anual peste 180 de milioane de pasageri. Numai în luna decembrie a transportat 12.54 de milioane de pasgeri, la un grad de încărcare al avioanelor de 91%.

Însă, conform statisticilor, RYANAIR nu a fost o companie prea punctuală în 2023, având foarte multe zboruri afectate de anulări sau întârzieri. Conform unor statistici, Eurowings, subsidiara low-cost Lufthansa, a fost cea mai punctuală companie low-cost din Euro, cu 93% dintre zborurile programate ajunse la timp.

Cea mai aglomerată lună din 2023 a fost iulie, când prin aeroporturile europene au trecut nu mai puțin de 85 de milioane de pasageri. A fost și luna când ne-am confruntat cu cele mai multe zboruri afectate de anulări sau aterizări, rata de nonpunctualitate fiind de 38,20%.

În România, Wizz Air a fost compania cea mai afectată de zborurile anulate sau întârziate, fiind și compania aeriană cu cele mai multe zboruri programate din / spre România. Au fost înregistrate numeroase reclamatii Wizz Air, iar autoritățile locale, inclusiv ANPC, au început o serie de anchete pentru a stabili cauzele ce au dus la perturbarea zborurilor.

Ați avut zboruri anulate sau întârziate? Știați că puteți primi până la 600€ sub formă de compensații de la companiile aeriene? Foarte puțină lume știe acest lucru și foarte puțini pasageri își cunosc drepturile de pasageri aerieni. Însă noi dorim să venim în sprijinul vostru și să vă lămurim în această situație!

Aceste drepturi au fost stabilite de UE și fac parte din drepturile pasagerilor traficului aerian (De citit). Deci nu vorbim aici de legi teritoriale sau despre legi făcute de companiile aeriene, ci despre directivele Uniunii Europene.

Leave A Reply

Your email address will not be published.