Companiile aeriene de pe lista neagră a Comisiei Europene

0 309

Industria aviaţiei civile are la bază standarde înalte pentru eficienţă şi siguranţă. În permanenţă, companiile aeriene colaborează cu autorităţile pentru a îmbunătăţii standardele de siguranţă la nivel global.

Spaţiul aerian european se numără printre cele mai sigure din lume şi asta datorită standardelor europene eficace în materie de siguranţă aeriană. Cu toate acestea, mai sunt şi operatori aerieni care continuă să onoreze zboruri în condiţii sub nivelul cerinţelor minime de siguranţă.

Luna trecută, Comisia Europeană a aprobat cea de 19-a actualizare a listei europene a transportatorilor aerieni care, din motive de siguranță, sunt supuși unei interdicții sau unor restricții de exploatare pe teritoriul Uniunii Europene.

Compania aeriană Conviasa, certificată în Venezuela, a fost adăugată pe listă ca urmare a problemelor de siguranță nesoluționate.

Lista europeană pentru siguranța aeriană a fost actualizată după cum urmează:

– pentru Republica Democratică Congo, a fost adăugată compania Jet Congo Airways;
– pentru Guineea Ecuatorială, a fost adăugată Punto Azul și au fost eliminate GETRA, Guinea Airways, UTAGE, Euroguineana de Aviacion y Transportes, General Work Aviacion, Star Equatorial Airlines și EGAMS, pe baza dovezilor privind încetarea activității acestora;
– în cazul Indoneziei, s-au adăugat TransNusa Aviation Mandiri, Enggang Air Service, Surya Air, Ersa Eastern Aviation și Matthew Air Nusantara, recent certificate în Indonezia, și a fost eliminată Megantara, pe baza dovezilor de încetare a activității;
– pentru Mauritania, s-a adăugat pe listă Mauritania Airlines, iar Mauritania Airways a fost eliminată deoarece s-au prezentat dovezi de încetare a activității;
– au fost adăugate pe listă şi companiile Aero Equipment Aviation Inc, AirAsia Philippines, Certeza Infosys Corp., Mid-Sea Express, Southern Air Flight Services, NorthSky Air Inc. și Island Helicopter Services din Filipine.

Lista europeană actualizată pentru siguranţa aeriană cuprinde toţi transportatorii certificaţi în 21 de state, un total de 279 de transportatori înregistraţi, ale căror operaţiuni sunt interzise complet în Uniunea Europeana: Afganistan, Angola, Benin, Republica Democratica Congo, Djibouti, Guineea Ecuatoriala, Gabon (cu excepţia a trei transportatori care efectuează zboruri cu anumite restricţii şi în anumite condiţii), Indonezia (cu excepţia a şsase transportatori), Kazahstan (cu excepţia unui transportator), Republica Kargazstan, Liberia, Mauritania, Mozambic, Filipine, Sierra Leone, Sao Tomé si Principe, Sudan, Swaziland şi Zambia.

Lista include şi cinci transportatori individuali: Blue Wing Airlines din Surinam, Meridian Airways din Ghana, Rollins Air din Honduras, Silverback Cargo Freighters din Rwanda şi Conviasa din Republica Bolivariana a Venezuelei.

În plus, lista cuprinde 11 transportatori aerieni autorizați să opereze în UE în condiții stricte și care fac obiectul unor restricții de exploatare: Air Astana din Kazahstan, Air Koryo din Republica Populară Democrată Coreeană, Airlift International din Ghana, Air Service Comores, Afrijet, Gabon Airlines și SN2AG din Gabon, Iran Air, TAAG Angolan Airlines, Air Madagascar și Jordan Aviation.

Aceste companii pot fi scoase de pe lista neagră doar dacă rezolvă problemele cu privire la standardele de siguranţă. În domeniul aviaţiei civile nu se face rabat la calitate şi servicii. Este un domeniu sensibil şi trebuie tratat ca atare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.