blank

Comisia Europeană a stabilit că al 3-lea sprijin financiar oferit de guvernul italian catre Alitalia este legal

0 458

Comisia Europeană (CE) a stabilit că ajutorul financiar în valoare de 24,7 milioane de euro oferit de guvernul italian către Alitalia respectă normele privind ajutoarele de stat stabilite de Uniunea Europeană.

Măsura are drept scop compensarea pierderilor suferite de companiei aeriene ca urmare a restricțiilor anti-covid impuse în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie 2020; după cum a declarat vicepreședintele executiv al CE, Margrethe Vestager, șeful Comisiei pentru concurență.

Este al treilea ajutor pe care îl primește operatorul italian din aceleași motive. Comisarul a indicat că în același timp, se continuă investigarea ajutoarelor financiare primite în trecut de Alitalia, menite pentru restructurarea acesteia.

Vestager a adăugat că va continuă să colaboreze îndeaproape cu toate statele membre pentru a se asigura că măsurile naționale de sprijin pot fi puse în aplicare într-un mod coordonat și eficient și în conformitate cu normele UE.

Restricțiile în vigoare atât în ​​Italia și în celelalte țări europene pentru a limita răspândirea noului val de coronavirus au afectat foarte mult operațiunile Alitalia. Guvernul italian a notificat Comisia Europeană cu privire la o măsură de ajutor suplimentară pentru a compensa compania aeriană într-o anumită perioadă de timp, pe anumite rute.

Această decizie luată de CE vine după alte 2 decizii luate pe 4 septembrie 2020 și 29 decembrie 2020 pentru aprobarea măsurilor italiene de a compensa pierderile Alitalia din perioadele 1 martie 2020 – 15 martie 2020 și din 16 iunie până în 31 octombrie 2020. Este vorba de alte 2 ajutoare financiare primite de Alitalia în valoare de 199,45 milioane EUR, respectiv 73 milioane EUR.

Leave A Reply

Your email address will not be published.