Cipru renunță la mască în spațiile închise

0 301

Începând cu 1 iunie, cetățenii ciprioți nu vor mai fi nevoiți să poarte mască pentru a intra în spații interioare, întrucât Ministerul Sănătății a ordonat ridicarea cerinței.

Totuși, după cum arată comunicatul de presă emis de autoritate, noua lege nu se aplică unor spații interioare precum spitale, cămine de bătrâni, facilități pentru grupuri vulnerabile, instituții de îngrijire a sănătății și transport public.

În plus, vizitele la pacienții din instituțiile medicale publice și private sunt permise cu maximum două persoane pe zi, cu condiția ca un test PCR sau antigen să fi fost efectuat cu 48 de ore înainte de sosire. 

„Se recomandă folosirea măștilor în locurile în care se adună un număr mare de persoane, pentru persoanele care aparțin unor grupuri vulnerabile și pentru persoanele care interacționează cu persoane cu risc ridicat de infectare”, explică Ministerul Sănătății în comunicatul de presă. 

După cum a recomandat Consiliul de Miniștri, restricțiile COVID-19 pot fi eliminate cu condiția ca numărul cazurilor pozitive cu virus să scadă, pe lângă numărul persoanelor internate. 

Măsura este bună în contextul turistic, în condițiile în care sezonul estival 2022 a început. Astfel, turiștii nu vor mai fi nevoiți să poarte mască în restaurante, cafenele și hoteluri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.