blank

Cinci (5) lucruri bune în turism rezultate în urma pandemiei de COVID

0 493

Se împlinesc doi ani de la declanșarea pandemiei de COVID-19 și, totodată, doi ani de transformări fundamentale la nivel mondial. Printre cele mai afectate industrii avem turismul, aviația, horeca și industriile conexe cu acestea.

Industria turismului și călătoriilor genera aproximativ 10% din PIB-ul global în 2019, echivalentul a 9.2 trilioane de dolari conform cifrelor furnizate de WTTC. 2020 a fost anul în care totul s-a prăbușit, inclusiv aviați și turismul, iar scăderea față de 2019 a fost de aproximativ 50%.

Turismul și călătoriile au generat aproximativ 4.5 trilioane de dolari în 2020. Totodată, s-au pierdut și aproximativ 60 de milioane de locuri de muncă, oamenii devenind șomeri sau alegând reprofilarea pe alte industrii.

Aparent pandemia aceasta a generat doar probleme: a generat pierderi financiare, a generat pierderi ale unor locuri de muncă, a generat probleme de sănătate a sute de milioane de oameni, a dus la pierderea de vieți omenești din cauza noului coronavirus. Dacă tragem linie, cei doi ani de pandemia au fost cei mai negri din ultimii 100 de ani.

Însă, așa cum spune și studiul Accor, după pandemie vom avea o nouă normalitate. Cel puțin din punct de vedere turistic, cu siguranță vom vedea câteva transformări notabile în rândul turiștilor, dar și în modul în care se va face turism în următorii ani.

Am identificat cinci lucruri bune în turism rezultate în urma pandemiei

Flexibilitate și sănătate

  • 1 din 5 turiști spune că prioritățile de călătorie vor fi diferite după pandemie. Flexibilitatea rezervărilor și standardele sanitare ridicate se află în fruntea listei de lucruri pe care europenii le așteaptă ca fiind „must have” în 2022 și după această dată. 1 din 3 turiști doresc standarde de sănătate și siguranță mai clare, iar 1 din 5 turiști ar fi dispus să plătească mai mult pentru o cameră de hotel dacă aceasta ar deține un premiu recunoscut pentru curățenie, cum ar fi eticheta globală ALLSAFE a Accor pentru sănătate și igienă.

Tehnologizarea industriei

  • Pandemia a dus la un amplu proces de tehnologizare în industria de turism, având un rol semnificativ în oferirea unei experiențe de călătorie mai ușoare din punct de vedere al contactului. 1 din 5 turiști europeni dorește mai multe opțiuni de plată fără contact, dar și o creștere a tehnologiei hoteliere, de la servicii pentru clienți prin WhatsApp până la îmbunătățiri în calitatea și funcționalitatea televizoarelor din camerele de hotel. Oamenii vor să călătorească, dar vor și să fie în siguranță, iar acum se adaptează la faptul că cele două pot coexista.

Asigurări

  • Călătorii au început să acorde o mai mare importanță asigurărilor storno, asigurărilor de călătorie și medicale. Având în vedere incertitudinea din ultimele luni, reasigurarea, atât în ceea ce privește siguranța, cât și flexibilitatea, este o necesitate pentru călătoriile din 2022 și dincolo de această perioadă.

Turiștii aleg să călătorească mai puțin cu avionul, mai mult cu trenul și mașina

  • Pandemia a schimbat modul în care oamenii călătoresc. 1 din 5 turiști anticipează mai puține călătorii cu avionul în 2022 și prevede o revenire a călătoriilor cu trenul și cu mașina. 1 din 10 turiști se așteaptă ca planificarea de multiple călătorii în același interval să continue ca standard în 2022, oferind călătorilor siguranța că cel puțin una dintre călătorii ar trebui să se desfășoare conform planului.

Atenție la natură

  • Un lucru pozitiv întâlnit în anii Covid este creșterea gradului de conștientizare a sustenabilității ca fiind un aspect prioritar. Sustenabilitatea și impactul călătoriei asupra climei și a planetei reprezintă acum un factor pentru 4 din 5 locuitori. Acest lucru influențează alegerea destinației, a modului de a ajunge acolo, a cazării și a activităților pe care le pot întreprinde în timpul călătoriei.

Comentând rezultatele și raportul, Karelle Lamouche, Chief Commercial Officer, Accor Northern Europe, a declarat: „Covidul nu a diminuat dorința noastră de a călători, ci a complicat procesul. Chiar dacă unul din cinci respondenți a trebuit să anuleze sau să amâne o călătorie din cauza variantei Omicron, oamenii sunt încă hotărâți să călătorească și să cheltuiască cu 39% mai mult decât în 2019. Anul trecut, călătoriile au fost spontane, adesea rezervate și efectuate în câteva zile. Acum, post Omicron, oamenii planifică și rezervă deja călătorii pentru următorii trei ani. Ei au multe de așteptat și de recuperat în 2022.”

Este clar că prioritățile s-au schimbat în ultimii doi ani. Sustenabilitatea contează mai mult ca niciodată în deciziile pe care le iau oamenii.  Echilibrul dintre viața profesională și cea privată nu mai este doar un slogan, iar călătorii au o nouă conștientizare a impactului pozitiv pe care călătoriile îl au asupra bunăstării lor. De fapt, două treimi dintre noi doresc să călătorească pentru a-și îmbunătăți sănătatea mentală.  Ne așteptăm ca această tendință de îmbunătățire, de conștientizare și de bunăstare să facă parte din experiența de călătorie pentru anii următori, accelerată de oportunitățile pierdute de Covid. Călătoriile s-au întors, experiențele s-au întors, iar Europa începe anul 2022 cu optimism.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.