blank

Cele mai bune aplicații gratis pentru a învăța engleza

0 1.620

Engleza este una dintre cele, dacă nu chiar cea, mai populară limbă vorbită pe întreg globul pământesc. După ultimele date de recensământ, peste 1.8 miliarde de oameni sunt nativi ai acestei limbi și alții peste 3 miliarde de oameni o cunosc sau o învață. Aceste cifre, dar și răspândirea extrem de vastă a limbii engleze, demonstrează faptul că aceasta trebuie învățată și cunoscută. 

Popularitatea limbii engleze poate fi observată în diferite aspecte ale vieții. În primul rând, toate aplicațiile și site-urile sunt scrise și administrate în limba engleză. Chiar și site-ul https://icecasino.com/ro este doar o variantă tradusă în limba română a site-ului original făcut în limba engleză. 

În acest articol vei găsi 5 aplicații ce te vor ajuta, complet gratis, să înveți limba engleză chiar dacă nivelul tău este unul foarte scăzut sau nu cunoști limba chiar deloc. 

Rosetta Stone 

Rosetta Stone este o aplicație gratis ce ajută tinerii învățăcei să însușească mai bine limba engleză. Aceasta este disponibilă atât pentru IOS, cât și pentru Android și Windows. Aplicația te va ajuta să înveți o mare parte din cel mai uzual vocabular, ceva reguli de gramatică și, cel mai important, pronunțarea corectă a cuvintelor englezești. 

Pronunțarea corectă a cuvintelor este una dintre cele mai problematice părți ale învățării oricărei limbi noi. Engleza este mult mai greu de însușit datorită faptului că nu se prea aseamănă cu limba română și de aceea, pentru români, este mai greu. Această aplicație însă te va îndruma spre o pronunțare cât se poate de corectă. 

FluentU 

Ai auzit probabil că cel mai scurt drum spre un nivel înalt de engleză este interacțiunea constantă cu mediul în care se vorbește engleză. Din păcate, trăind în România, este puțin problematic să te întâlnești mereu cu oameni care vorbesc o engleză fluentă și să încerci să o vorbești și tu. Există însă o ieșire bună din această situație. 

Media este una dintre cele mai puternice arme ale unui om ce vrea să însușească limba engleză vorbită. Dacă vrei să ai un accent cât se poate de bun și să folosești expresii ce sună nativ, știri și diferite video-uri în limba engleză sunt ceea ce cauți. În acest moment își face apariția FluentU. Această aplicație folosește aceste surse de limbă engleză pentru a preda învățăcelului limba engleză. Aplicația poate fi găsită atât pentru platforme Android cât și pentru cele IOS.

Hello English 

Nu toți cei ce vor să învețe engleza sunt chiar începători. Majoritatea dintre noi au învățat ceva engleză la școală și au capacitatea de a lega două cuvinte, citi un text simplu sau asculta o programă de TV. Dacă faci parte dintre acești doritori de a învăța limba engleză, Hello English este aplicația de care ai nevoie. 

Cunoașterea cu acestă aplicație se începe cu un test care va evalua nivelul de limba engleză pe care îl posezi și, în baza acestor rezultate, va forma un program de studiere a limbii engleze care te va ajuta la maxim. Aplicația este bazată pe diferite jocuri interactive, video-uri cu gramatică și lecții de vorbire și chiar cărți audio cu texte destinate diferitor nivele. 

Duolingo 

Deși Duolingo pare o aplicație pentru copii, aceasta este una dintre cele mai populare aplicații printre oamenii de toate vârstele. Popularitatea acestei aplicații este cauzată de doza de amuzament pe care o conține. Procesul de învățare a limbii este însoțit de diferite provocări și alte activități interactive. 

De asemenea, pe tot parcursul drumului tău din cadrul aplicației, vei fi însoțit de o bufniță amuzantă ce te va îndruma și îți va șopti când nu vei fi sigur de alegerea ta. Duolingo este aplicația perfectă pentru a învăța și perfecționa atât vocabularul cât și diferite reguli de gramatică. Dacă vrei ca copilul tău să se apuce de învățat limba engleză, această aplicație este probabil cea mai bună variantă pentru tine. 

Pe lângă vocabular aici mai poți învăța următoarele: 

  • Gramatică
  • Limba vorbită
  • Limba scrisă
  • Diferite tipuri de adresări
  • Vocabular specializat pentru diferite situații.

HelloTalk 

Conversațiile cu nativii unii limbi este probabil cea mai scurtă cale către scoaterea barierelor de vorbire a unei limbi străine. Sunt sigur că, în procesul tău de învățare a limbii engleze, te-ai întâlnit cu situații în care erai sigur de cunoștințele tale până în momentul în care trebuia să începi să vorbești. Această barieră este ceva cât se poate de normal pentru persoanele ce învață o limbă nouă. 

HelloTalk este aplicația care îți va permite convorbirea cu diferiți vorbitori de limba engleză de pe întreg globul pământesc. Aplicația, pe lângă simple mesaje, dispune de capacitatea de a trimite înregistrări audio, de a face apeluri vocale și chiar desene. Toate aceste facilități sunt menite spre a facilita procesul de învățare a limbii engleze.

Limba engleză nu este cea mai grea limbă ce poți să o înveți. Chiar dacă nu trăiești într-o țară vorbitoare de limba engleză, în lumea noastră modernă, sunt sigur că te întâlnești regulat cu aceasta. De aceea, aceste aplicații sunt menite să faciliteze procesul de învățare a limbii și să aducă o doză de distracție.

Leave A Reply

Your email address will not be published.