Cele mai aglomerate aeroporturi în 2011 după numărul de pasageri şi traficul aerian

0 610

Conform Airports Council International (ACI), traficul de pasageri a crescut cu 4.9% în 2011 faţă de 2010. Raportul preliminar a fost făcut prin adunarea informaţiilor de la aproximativ 900 de aeroporturi din întreaga lume. Conform acestor statistici, şi numărul mişcărilor aeronavelor a crescut cu 2%.

Pe continente situaţia nu a stat la fel peste tot. Din cauza problemelor economice, a mediilor de business sau din cauza unor intemperii, cea mai mică creştere a fost înregistrată în America de Nord – 1.8%. La capătul celălalt se află America Latină – 8.6%, Orientul Mijlociu – 8.4% şi Asia-Pacific – 5.6%.

Raportul făcut public pe 27 martie 2012 a prezentat şi cele mai aglomerate aeroporturi din lume cu privire la numărul de pasageri.

Iar pentru cei interesaţi, mai jos aveţi şi clasamentul cu cele mai traficate aeroporturi din punct de vedere al numărului de aeronave aflate în mişcare.

Airports Council International este o organizaţie non-guvernamentală care monitorizează peste 580 de companii aeriene care operează pe 1,650 aeroporturi din 179 tări şi teritorii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.