Cel mai lung pod pietonal suspendat se contruiește în Cehia

0 2.325

Cel mai lung pod pietonal suspendat din lume este construit în Cehia. Acesta va fi situat în stațiunea de schi Dolni Morava, în nord-estul țării.

Pe lângă popularul Skywalk, pistă de bob și mamut roller coaster și alte atracții, un pod suspendat unic peste Valea Mlýnické se construiește în stațiune.

Podul, care va avea 721 de metri lungime, va traversa valea râului Mlynsky de la creasta Slamnik până la creasta Khlum, la o altitudine de 1.125 m. Spre sfârșitul traseului, deschiderea va crește cu încă 10m. Structura va fi susținută de cabluri, iar greutatea sa totală va fi de 400 de tone.

Podul, numit Sky Bridge 721, este așteptat să devină un nou obiectiv turistic local. Va fi inaugurat în primăvara anului 2022. Se poate ajunge cu telecabina.

Constructorii vor folosi 1030 de metri cubi de beton pentru a construi podul suspendat. Va cântări 405 tone, greutatea totală a frânghiilor ajungând la 158 de tone, iar structurile auxiliare 20 de tone. Coarda principală va avea un diametru de 76 de milimetri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.