Ce trebuie ştiut înainte de interviul de recrutare – curs marca „Vreau Să Fiu Stewardesă”

0 871

Între 19 și 23 februarie, Vreau să fiu Stewardesă a organizat primul curs intensiv de pregătire pentru interviul la o companie aeriană. Timp de 5 zile intensiv, participanții au fost introduși în tainele aviației, având astfel șansa să descopere secretele unui interviu de succes. Cursanții au trecut prin toate etapele unui interviu de recrutare la o companie aeriana, de la etapa eliminatorie ce ține de înălțime/greutate, până la proba de grooming, jocurile de grup și interviul final.Nicoleta Gherman, trainerul cursului, le-a dezvăluit participanților din secretele meseriei de însoțitor de bord, făcând recomandări practice despre modul în care aceștia ar trebui să se prezinte la interviu pentru a-și spori șansele de a fi angajați.

Nicoleta are peste 10 ani experiență în aviație, ca însoțitor de bord la Qatar Airways, iar în prezent face parte din echipa de recrutare pentru mai multe companii aeriene.

Nicoleta Gherman: “Am fost plăcut surprinsă de evoluția celor 19 cursanți de-a lungul celor 4 zile de curs. Unii având deja experiența interviului cu o linie de aviație, doreau să știe unde au greșit, de ce nu au fost selectați, iar alții voiau să știe ce anume se întâmplă la un astfel de interviu. Câteva domnișoare au facut chiar și Scoala de însoțitori de bord și aveau deja cunoștințe din aviație pe care le-au împărtășit și cu restul cursanților dornici de cât mai multă informație. Așa că am avut parte de o combinație perfectă între cei cu experiență și cei novici în ale aviației. Împărtășind informații și experiențe aviatice, atât între traineri și studenți, dar și doar între cursanți, într-o atmosferă relaxantă, s-a format o legatură nu doar profesională, dar și de amiciție.Această legătură s-a observat imediat în timpul exercițiilor de comunicare în grup, la mese rotunde. Dacă la început în timpul primului exercițiu a fost o tăcere profundă la masa rotundă, ulterior, în timpul altor exerciții, s-a vazut o reală evoluție și o comunicare eficientă între cursanți. Nu mai vorbesc de aspectul îngrijit pe care l-au aratat pe parcursul urmatoarelor zile cei corectați în a doua zi. Am avut o cursantă pe care era să nu o recunosc când a venit din a treia zi tot timpul machiată și coafată ca și o adevarată stewardesă. Binențeles, “cireașa de pe tort” a fost să aflăm în ziua imediată încheierii cursului că una dintre participante a și trecut un astfel de interviu la compania Wizz Air, iar o altă cursantă a primit contractul de muncă cu o linie de aviație din Orientul Mijlociu. Ceea ce le doresc tuturor participanților la acest curs: sa treaca cu brio examenele de recrutare cu linia de aviație a carei uniformă visează să o poarte cu mândrie pe viitor”.

Cursanții au avut parte și de un workshop de orientare în carieră alături de un specialist cu peste 10 ani experiență în HR, care s-a ocupat de corectarea fiecărui CV și de recomandări punctuale despre modul în care se întocmește corect un astfel de document. În ultima zi a cursului, dupa proba interviului final, cursanții au avut parte de o sesiune profesională de make-up & coafură susținută de cei de la MUD Studio si Delights Beauty Club. La final, acestia au beneficiat de o sesiune foto profesionala, astfel încât la absolvirea cursului, fiecare participant să plece acasă cu un CV perfect întocmit și cu fotografii profesionale necesare aplicării pentru un job de însoțitor de bord.

Anca Dumitrescu, project manager Vreau sa fiu Stewardesă: “Am gândit acest curs ca pe un punct de pornire în cariera unui viitor însoțitor de bord. Timp de 5 zile, participanții la curs au avut șansa să învețe ce presupune un interviu de angajare la o companie aeriană, cum trebuie să se îmbrace si să se machieze în ziua respectiva, cum să își facă o prezentare personală care să conteze și prin care să se diferențieze de ceilalți concurenți. De asemenea, fiind predat excluvis în limba engleză, cursul îi ajută pe participanți să își dezvolte un vocabular de specialitate și să își corecteze eventualele greșeli de exprimare orala și scrisă”.

Citiţi şi despre: 5 întrebări și răspunsuri despre cursul intensiv Vreau să fiu Stewardesă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.