blank

Câte insule are Grecia? Lista celor mai importante 75 de insule locuite din Grecia!

0 2.326

Grecia este una dintre destinațiile turistice preferat de români. Anual, sute de mii de turiști români aleg să-și petreacă vacanța de vară pe tărâmul zeilor. Grecia este o țară ce merită să fie explorată și descoperită. Are foarte multe insule încât nu ne ajunge o viață dacă vizităm una în fiecare an.

Câte insule are Grecia?

Poate vă întrebați câte insule are Grecia! Conform statisticilor oficiale, Grecia are aproximativ 6000 de insule și insulițe, dintre care doar 227 sunt locuite. Dintre acestea, doar 53 de insule au o populație permanentă de peste 1000 de locuitori, în timp ce alte 97 de insule au sub 100 de locuitori. 1/5 din suprafața Greciei reprezintă insulele elene.

Din totalul insulelor grecești, doar câteva sunt exploatate turistic, iar cele mai frumoase insule din Grecia sunt Kos, Rhodos, Skiathos, Lefkada, Thassos, Creta, Corfu, Zakynthos, Santorini, Mykonos, Evia.

Acestea sunt și cele mai populare insule în rândul turiștilor români. Însă cu siguranță merită să le descoperiți și pe celelalte. Dar pentru asta, mai întâi să vă facem cunoștință cu ele. Răspândite în două părți talasice principale ale Mediteranei, Marea Egee la est și Marea Ionică la vest, insulele grecești sunt împărțite în grupuri mai mici.

Insulele Greciei sunt împărțite în mai multe categorii, în funcție de zona geografică în care se află.

  • Insulele Ciclade (220 de insule și insulițe, iar dintre acestea le-am enumerat pe cele mai importante): Amorgos, Anafi, Andros, Antiparos, Donoussa, Folegandros, Ios, Iraklia, Kea, Kimolos, Koufonisia, Kythnos, Milos, Mykonos, Naxos, Paros, Santorini, Schinoussa, Serifos, Sifnos, Sikinos, Syros, Tinos.
  • Insulele arhipelagului Dodecanez (169 de insule și insulițe, iar dintre acestea le-am enumerat pe cele mai importante): Astypalea, Halki, Kalymnos, Karpathos, Kasos, Kos, Leros, Lipsi, Nisyros, Patmos, Rhodos, Simi, Tilos.
  • Insulele Ionice: Corfu, Kefalonia, Lefkada, Meganisi, Zakynthos, Ithaca, Kythira, Mathraki, Paxi.
  • Insulele Sporade: Alonissos, Skiathos, Skopelos, Skyros.
  • Insulele Saronice: Egina, Agistri, Hydra, Poros, Spetses.
  • Insulele din Nordul Mării Egee: Ammouliani, Icaria, Lemnos, Lesbos, Samos, Samothraki, Thassos.
  • Insulele din jurul Insulei Creta: Antikythera, Avgo Lasithou, Chrysi, Creta, Dia, Elafonisi Chanion, Gavdopoula, Gavdos, Gramvousa, Koufonisi, Kythira, Loutro, Pontikonisi, Spinalonga.

Cel mai popular grup de insule sunt cu siguranță insulele Ciclade din Marea Egee. Plajele cu nisip fin, apele turcoaz, satele pitorești și casele văruite în alb sunt doar câteva dintre elementele care fac Cicladele atât de speciale.

Santorini este o destinație romantică de top la nivel mondial, în timp ce Mykonos este o insulă recunoscută pentru petreceri și distracții în cele mai uimitoare restaurante de lux. Paros și Naxos sunt, de asemenea, celebre în întreaga lume.

Insulele arhipelagului Dodecanez și în special Rhodos și Kos sunt, de asemenea, sunt insule turistice și ideale pentru vacanțele în familie. CorfuZakynthosLefkada și Kefalonia sunt renumite pentru cele mai frumoase plaje din Grecia. Creta este, de asemenea, o insulă extrem de populară, în primul rând pentru că este cea mai mare din arhipelagul elen.

În general, insulele grecești sunt pentru toate gusturile și toate buzunarele. Puteți să vă bucurați de la vacanțe de lux și până la vacanțe cu buget redus. În ciuda dezvoltării turistice în curs, caracterul lor original rămâne vibrant și este bine conservat, oferind o atmosferă minunată și vacanțe de înaltă calitate vizitatorilor, dar și o experiență de povestit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.