blank

Căsuța Măriuca – casa de acasă!

0 75

Sunt dobrogean, Măcin fiind locul unde m-am născut, am crescut, am copilărit și m-am format ca om. Pe respectivele meleaguri am alergat, m-am jucat și am început să explorez lumea. Însă anii m-au purtat spre capitală pentru facultate și am rămas mai departe pentru dezvoltare profesională. Au trecut 20 de ani de când am plecat din Măcin, dar încă mai am rădăcinile adânc înfipte în Dobrogea și nu ezit să scriu și să promovez lucrurile frumoase din zonă.

De câțiva ani, turismul din zonă a început să crească, iar interesul pentru Dobrogea de Nord și Munții Măcinului a crescut în rândul românilor, dar și al oamenilor de peste hotare. Iar acest lucru a facilitat apariția de noi unități de cazare în zona Măcin – Greci. Mai jos vă aduc în atenție o căsută elegantă și cochetă, acea casă de acasă – Căsuța Măriuca!

Căsuța Măriuca reprezintă un minunat loc de relaxare, ascuns printre pomi fructiferi și natură, din comuna Greci, Județul Tulcea. Această unitate de cazare primitoare oferă o experiență autentică în mijlocul naturii, fiind căsuța de la țară pe care ți-o dorești pentru a te refugia de forfota orașelor. 

blank

După o săptămână agitată, te poți refugia la Căsuța Măriuca pentru un weekend de neuitat, alături de familie și prieteni. Căsuța Măriuca se poate închiria pentru mici concedii, pentru a sărbători diferite evenimente importante din viața ta, sau dacă te afli în tranzit prin zonă. Capacitatea de cazare este de maxim 10 persoane.

Pensiunea dispune de camere rustice și confortabile, mobilate cu dragoste și atenție la detalii pentru a-ți oferi o ședere cât mai plăcută. Fiecare cameră este dotată cu tot ce ai nevoie pentru un sejur relaxant și confortabil.

Căsuța Măriuca îți pune la dispoziție 2 dormitoare duble și unul twin, 2 bucătării, 2 bai – una având dus și cealaltă cadă mare, foișor dotat cu toate utilitățile, frigider, TV, aragaz, cuptor, aparat cafea, ceai, vesela, grătar, trepied cu ceaun de fontă. Toate camerele au acces la foișor, fiind locul central al casei unde poți socializa alături de ceilalți oaspeți ai casei, pentru a servi masa sau pentru relaxare.

Gazdele primitoare îți pot pune la dispoziție diverse produse locale cum ar fi brânză, lapte, carne miel și ied, pastramă. Îți poți răsfăța papilele gustative cu preparate tradiționale delicioase, folosind ingrediente proaspete, adesea provenite din producția proprie.

Pentru a te bucura în întregime de frumusețea locului și a celor mai vechi munți din România – Munții Măcinului, Căsuța Măriuca îți pune la dispoziție biciclete pentru a face mici excursii prin împrejurimi. Pornind de la Căsuța Măriuca, puteți face drumeții pe munte, existând mai multe trasee, dar și să vă plimbați cu bicicleta pe trasee de cicloturism.

blank

Primăvara, poți vizita rezervatia de bujori sălbatici, iar pe tot parcursul anului poți vizitați Parcul Național Munții Măcinului.

Alte obiective turistice din zona: Centrul de Informare Vizitare al Administraţiei Parcului Naţional Munţii Măcin situat în comuna Greci, Lacul Iacobdeal (13 km); Crama Vinuri de Măcin (Crama Dobrogeană și Pivnița lui Terente) (11 km); Casa memorială Panait Cerna (18 km); Castrul Roman Arrubium (12 km); Cetatea Dinogetia Garvan (30 km).

Căsuța Măriuca reprezintă un loc perfect pentru tine, cel ce cauți un refugiu pentru relaxare și liniște în mijlocul naturii și dorești să descoperi frumusețea și autenticitatea Munților Măcin. Cu o atmosferă prietenoasă și gazde gata să te primească cu brațele deschise, Căsuța Măriuca te invită să experimentezi farmecul acestei regiuni unice din România.

Căsuța Măriuca se află în comuna Greci, la poalele Munților Măcin, localitate aflată la aproximativ 15 kilometri de Măcin, 40 de kilometri de Galați și la 25 de kilometri de Brăila. Din iunie 2023, accesul în zona Dobrogei de Nord este facil grație noului pod suspendat construit peste Dunăre.

Pentru detalii și rezervări: Stelică Iacob – 0740684761!

Leave A Reply

Your email address will not be published.