Călătoriile de vacanță au dus la creșterea traficului aerian de pasageri la Frankfurt

0 474

Aeroportul din Frankfurt (FRA) a întâmpinat aproximativ 3.37 milioane de pasageri în august 2021. Aceasta reprezintă o creștere de 122.9% față de anul anterior. Această recuperare a fost determinată – în principal – de traficul din perioada vacanței de vară spre destinațiile turistice europene, în timp ce traficul intercontinental a fost redus din cauza restricțiilor de călătorie.

O comparație cu august 2019 arată că traficul de pasageri al FRA în luna de raportare (în scădere cu 51.3%) a ajuns aproape la jumătate din nivelul pre-pandemic. Aproximativ 12.7 milioane de pasageri au zburat prin Frankfurt în perioada ianuarie-august 2021 – sezonul estival (din iunie până în august) reprezentând doar 8 milioane de pasageri. În primele opt luni ale anului 2021, traficul de pasageri al FRA a scăzut cu 15.3% față de anul anterior, comparativ cu o scădere de 73.2% comparând aceeași perioadă de trafic din 2019.

Fluxul de marfă al FRA (care include transportul aerian și poșta aeriană) și-a menținut tendința de creștere în august 2021, crescând cu 13.3% față de anul anterior, până la 182.362 tone metrice. Comparativ cu august 2019, tonajul mărfurilor a crescut cu 5.3% în luna de raportare. Mișcările aeronavelor au crescut cu 63.3% față de anul anterior, până la 28.897 de decolări și aterizări. Ponderile maxime acumulate la decolare (MTOW) au crescut cu 55.5%, până la aproape 1.8 milioane de tone metrice.

Majoritatea aeroporturilor din grupul Fraport din întreaga lume au înregistrat rate de creștere semnificative, cifrele în unele aeroporturi crescând cu peste 100% față de anul trecut.

Comparativ cu luna august 2019, perioada pre-pandemică, majoritatea aeroporturilor din grupul Fraport din întreaga lume au înregistrat în continuare cifre mai mici de pasageri. Cu toate acestea, unele aeroporturi ale Grupului – care deservesc destinații turistice cu cerere ridicată (cum ar fi aeroporturile din Grecia sau Aeroportul Antalya de pe Riviera Turcească) – au înregistrat o revenire a traficului în luna august 2021, ajunând la aproximativ 80% din nivelurile dinaintea crizei.

Aeroportul din Ljubljana din Slovenia (LJU) a întâmpinat 73.056 de pasageri în august 2021. La aeroporturile braziliene Fortaleza (FOR) și Porto Alegre (POA), traficul combinat a crescut la 801.187 de pasageri. În capitala Peru, Aeroportul Lima (LIM) a avut peste 1.1 milioane de pasageri în luna de raportare.

Traficul total pentru cele 14 aeroporturi regionale grecești a crescut la aproape 4.5 milioane de pasageri în august 2021. Pe coasta bulgară a Mării Negre, aeroporturile Twin Star din Burgas (BOJ) și Varna (VAR) au raportat, de asemenea, un trafic mai mare, cu un total de 629.936 de pasageri deserviți. Aeroportul Antalya (AYT) din Turcia a înregistrato creștere a traficului la aproximativ 4.3 milioane de pasageri. Aeroportul Pulkovo (LED) din Sankt Petersburg din Rusia a primit aproximativ 2.1 milioane de pasageri. Pe aeroportul Xi’an (XIY) din China, traficul a scăzut până la aproximativ 1.5 milioane de pasageri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.