blank

București – Tirana cu Wizz Air, din 29 octombrie 2023

1 643

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pe plan global, a anunțat ieri o nouă rută din București către Tirana. Biletele sunt disponibile acum pe wizzair.com și prin intermediul aplicației pentru mobil, începând cu 99 RON*.

Zboruri Wizz Air spre Tirana

Începând cu 29 octombrie 2023, pasagerii români care pleacă de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București au șansa de a merge în Tirana pentru vacanțe, călătorii de afaceri sau vizitarea prietenilor și familiei, în zilele de marți, miercuri, joi, sâmbătă și duminică.

Cu localnici primitori, o viață de noapte vibrantă și o mulțime de atracții, Tirana oferă destule de făcut chiar și în timpul unui scurt city-break sau a unei vacanțe lungi în care să evadați într-o destinație nouă.

Descoperă Tirana

Capitala Albaniei este cunoscută pentru amestecul său uimitor de stiluri arhitecturale, variind de la influențe otomane la italiene, făcând din oraș un centru de mare interes cultural. Istoria sa bogată, bucătăria și ospitalitatea locului fac din Tirana o destinație ce trebuie neapărat vizitată de călătorii care vor să descopere noi culturi și experiențe. Tirana este, de asemenea, înconjurată de peisaje naturale impresionante, inclusiv Parcul Național Muntele Dajti, ceea ce o face o destinație perfectă și pentru cei în căutare de aventuri.

Unul dintre cele mai emblematice repere ale Tiranei este Moscheea Et’hem Bey, o frumoasă construcție în stil otoman construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Interiorul moscheii este împodobit cu picturi uimitoare, creând un amestec unic de motive culturale islamice și albaneze. O altă bijuterie arhitecturală este Piața Skanderbeg, piața centrală a Tiranei, înconjurată de clădiri mărețe precum Muzeul Național de Istorie și Teatrul de Operă și Balet.

De asemenea, Tirana este un punct de plecare excelent pentru a descoperi atracțiile naturale din apropiere. Orașul Kruja din apropiere merită și el vizitat, deoarece găzduiește Castelul Kruja, o cetate istorică. Vizitatorii pot explora numeroasele muzee și exponate ale castelului, inclusiv Muzeul Etnografic și Muzeul Skanderbeg.

Marea Adriatică este ușor accesibilă din Tirana, iar vizitatorii se pot bucura de o scurtă excursie în orașele de coastă din apropiere, Durres și Vlore. Durres găzduiește un amfiteatru roman uimitor, în timp ce Vlore oferă plaje frumoase și ape cristaline. Per total, Tirana și zona din jurul său oferă un amestec unic de istorie, cultură și natură, ceea ce o face o destinație demnă de vizitat.

1 comentariu
  1. […] de la Brașov către Londra și Dortmund, precum și de la Craiova către Dortmund. În plus, Wizz Air va zbura Bucuresti – Tirana începând cu luna […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.