Bucureşti – Londra Gatwick cu easyJet din 17 octombrie 2013

1 500

easyJet, una dintre cele mai mari companii low-cost din Europa, revine în România. Operatorul britanic a mai operat rute de pe Aeroportul International Henri Coanda spre Londra Gatwick, Madrid şi Milano Malpensa. Însă pe 15 ianuarie 2012 a renunţat la România.easyjet_A319

La vremea respectivă, Peter Voets, managerul de marketing EasyJet pentru Europa de Est, Elvetia si Austria a declarat: „Am decis sa ne retragem de pe piaţa din România. Zborurile către Milano au fost închise pe 29 octombrie, iar cele spre Madrid pe 15 ianuarie. Cursele nu au fost profitabile din cauza costurilor de operare destul de ridicate şi reticenţa turiştilor români de a cumpăra şi alte produse de la bordul aeronavei sau de pe site-ul companiei cum ar fi folosirea priority boarding, bagajul de cală, rezervări hoteliere sau închirieri de maşini.”

Iată că după 18 luni, easyJet a anunţat prima rută spre Bucureşti. Vor fi operate 4 zboruri săptămânale, în zilele de luni, joi, vineri şi duminică, cu aeronave Airbus A319. Tarifele pornesc de la 44.25 EUR/segment, cu toate taxele incluse. Asta înseamnă aproximativ 90 EUR dus/întors spre Londra, un preţ foarte bun, dar vor exista locuri limitate la acest tarif pe fiecare zbor. Aşa că nu rataţi oferta!

Programul operaţional în orarul de iarnă 2013/2014, pe ruta Bucureşti – Londra Gatwick:

Londra LGW 08:05-13:25 Bucureşti OTP luni, joi, vineri şi duminică
Bucureşti OTP 14:00-15:30 Londra LGW luni, joi, vineri şi duminică

Paul Simmons, Director easyJet pentru Marea Britanie, a declarat:

„easyJet este încântată să lanseze acest nou serviciu între Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Londra Gatwick. România devine cea de-a 34-a ţată din portofoliul nostru de peste 630 de destinaţii de agrement şi de afaceri, deservite de peste 130 de aeroporturi din Europa. Am identificat un interes crescut pentru călătoriile între cele două ţări. easyJet, companie care oferă călătorii comode şi la preţuri accesibile, va oferi mai multe alternative pentru pasageri prin noul său serviciu. Ne aşteptăm să transportăm un număr de 50.000 de pasageri în primul an de operare”.

Astfel, concurenţa pe ruta Bucureşti – Londra va creşte şi mai mult, iar acest lucru s-ar putea traduce în tarife mai bune pentru pasageri. Pe această rută vor exista 2 operatori full-service (TAROM şi British Airways – Londra Heathrow) şi 3 operatori low-cost (Blue Air, Wizz Air – Londra Luton şi easyJet – Londra Gatwick). Marele avantaj al operatorului low-cost britanic este acela că va zbura pe Gatwick, al doilea aeroport ca importanţă din zona londoneză şi care este amplasat la 47.5 Km de centrul Londrei.

De pe Londra Gatwick zboară Virgin Atlantic Airways spre: Antigua, Barbados, Cancún, Grenada, Havana, Las Vegas, Montego Bay, Orlando, St Lucia, Tobago; Vietnam Airlines spre: Hanoi, Ho Chi Minh City; Royal Air Maroc spre Casablanca; British Airways spre: Anguilla, Antigua, Barcelona, Barbados, Bermuda, Bordeaux, Cancún, Colombo, Dubrovnik, Edinburgh, Faro, Genoa, Glasgow-International, Grenada, Jersey, Kingston, Larnaca, Lanzarote, Las Vegas, Málaga, Malé, Marrakech, Mauritius şi lista poate continua. Tot de pe Londra Gatwick, easyJet poate asigura legături spre multe alte destinaţii din Europa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.