Bucuresti – Castellon cu Wizz Air, din 31 martie 2019

0 533

Wizz Air a anunțat o expansiune importanta de la baza din București. Va aloca o nouă aeronavă de tipul Airbus A321 și va lansa rute noi. Printre cele anunțate, va fi și ruta Bucuresti – Castellon cu Wizz Air.

Conform sistemului de rezervări de la Wizz, această rută va fi inaugurată pe 31 martie 2019, iar tarifele vor porni de la 69 lei/segment. Vor fi operate 2 zboruri săptămânale, în zilele de miercuri și duminică, conform orarului:

Orarul zborurilor Bucuresti – Castellon cu Wizz Air

W6 3181 București06:50 – 09:30 Castellon
W6 3182 Castellon
10:00 – 14:30 București

Castellón, Spania, cea de-a 144-a destinație din rețeaua WIZZ. Este una dintre cele mai bogate provincii din Spania. Munți și plaje interminabile, dar și situri istorice așteaptă să fie vizitate.

Totodată, în zona Castellon există o comunitate mare de români. Conform unor statistici, în zona ar fi peste 20 000 de români. Aceștia reprezintă cam 30% din populația orașului.

Gastronomia specifică zonei are la bază orezul, peștele și fructele de mare. „Paella”, un preparat culinar pe bază de orez, legume și carne sau fructe de mare este felul de mâncare tradițional al regiunii.

Iubitorii practicării sportului dispun de o gama variată de activități pe care le pot practica în Castellon. Plajele din imediata apropiere a orașului îndeamnă la practicarea unor sporturi ca înot, surf sau scufundări. Munții din interiorul provinciei îi invită pe cei care iubesc aerul curat și natura la drumeții. Numeroasele terenuri de tenis, baschet sau fotbal completează oferta pentru sport.

Din portul Castellon, aflat la doar 4 kilometri de oraș, se pot realiza excursii în insulele Columbretes, declarate ”Rezervație Naturală”. Insulele se afla la 50 de kilometri în largul Mediteranei si ocupă o suprafață de 0,2 km².

Aeroportul Castellón–Costa Azahar

Legat de aeroport, se va zbura la Castellón–Costa Azahar. Aeroportul este recunoscut ca ”aeroportul fantomă”. Oficial, el a fost prezentat cu mare tam-tam în 2011, însă nu au existat companii aeriene dornice să zboare din/spre acest aeroport până în 2015.

Începând cu septembrie 2015, sezonier, RYANAIR a spart gheața și a început să zboare spre Londra și Bristol. Însă aceste zboruri au intrat sub o anchetă a Uniunii Europene pentru că RYANAIR primea subvenție de la guvernul regional.

Costurile aeroportului s-au ridicat la 150 de milioane de EURO, investiție realizată fără un studiu real de eficiență. Ba mai mult, investiția a fost făcută într-o perioadă de criză pentru Spania. De aici și numeroase critici la adresa politicienilor locali.

În prezent, spre Aeroportul Castellón–Costa Azahar zboară RYANAIR spre Londra, Poznan și sezonier spre Sofia; Blue Air zboară sezonier spre București.

Leave A Reply

Your email address will not be published.