Bucharest International Air Show 2014 (BIAS 2014) pe 21 iunie 2014 (video)

1 392

Mult aşteptatul show aviatic de la Bucureşti – Bucharest International Air Show 2014 (BIAS 2014) – va avea loc pe 21 iunie 2014, cu începere de la ora 09:00. Va fi o singură zi de acrobaţii aeriene, cu spectacole de zi şi nu va lipsi „zbor în crepuscul”. Se anunţă şi o expoziţie de avioane la sol, ceva mult mai amplu comparativ cu anii trecuţi.

Pe lista celor care ne vor încânta privirile şi teleobiectivele, se vor regăsi: Aeroclubul României, Hawks of Romania, Iacării Acrobaţi şi Jurgis Kairys, Flying Bulls, Forţele Aeriene Române.


(un reportaj realizat de Adelin Petrisor pentru TVR)

Unul dintre invitaţii speciali la #BIAS2014 este Zoltán Veres şi ne vom bucura de un spectacol cu un avion MXS. Conform paginii de facebook dedicată evenimentului, Zoltán Veres este instructor – căpitan pentru Boeing 737, examinator – șef și coordonator al Departamentului de licențiere din cadrul Autorității Aeronautice Civile din Ungaria. Are cinci recorduri înregistrate în Guinness World Records. Acesta a stabilit un record mondial executând, la Al Ain, Emiratele Arabe Unite, 408 de tonouri consecutive. Anual, participă la 35-40 de mitinguri aeriene, fiind urmărit de aproximativ 2.5 milioane de spectatori.

Pe lista invitaţilor speciali la #BIAS2014 se va regăsi şi Aero Klub Galeb din Serbia! Galeb („Pescăruş” în limba sârbă) Flying Club din Belgrad se distinge prin interesul deosebit al personalului şi membrilor clubului faţă de recondiţionarea şi conservarea aeronavelor de epocă şi expunerea acestora la air-show-uri, atât în ţară cât şi în străinătate. La Bucharest International Air Show 2014 vom putea vedea un spectacol inedit cu SOKO G-2 GALEB (aeronavă N-60 utilizată în scopuri militare), o aeronavă uşoară cu reacţie, de atac, una dintre cele mai mari reuşite ale industriei aeronautice din fosta Yugoslavie.

Pentru cine a ratat „Albinuţele” în 2013, Baltic Bees revine la Bucureşti. Baltic Bees este o trupă recunoscută pentru stilul unic de pilotaj şi pentru manevrele artistice de maximă dificultate. Acestea sunt realizate cu aeronave militare, dar şi de acrobaţie de mare viteză şi manevrabilitate – L-39C Albatros.

Veţi avea ocazia să-l revedeţi şi pe Luca Bertossio, campion mondial la acrobaţie cu planorul.

Nu vor lipsi trupele de la SRI cu exerciţiile antitero şi nici Forţele Aeriene Române cu MIG 21 si IAR 99. Să sperăm că vom vedea şi TAROM-ul la treabă. Anul trecut, TAROM a participat cu un Boeing 737-700.

tarom_bias_2013

Vom reveni cu informaţii despre Bucharest International Air Show 2014 (BIAS 2014).

Leave A Reply

Your email address will not be published.