blank

Brussels Airlines a prezentat avionul Airbus A320 Aerosmurf

Pe 24 martie 2018, Brussels Airlines a prezentat Airbus A320 Aerosmurf. Este vorba de aeronava Airbus A320 (OO-SND), care este pictată în livery ”The Smurfs”.

0 1.697

Pe 24 martie 2018, Brussels Airlines a prezentat Aerosmurf, noua aeronavă vopsită în livery ”The Smurfs”. Schema cromatică a fost realizată într-o mare măsură de Marta Mascellani și aleasă în urma unui concurs.

airbus-a320-brussels-airlines-aerosmurf

Noul livery a fost ales și cu ocazia aniversării a 60 de ani de la apariția întrăgitelor personaje de desene animate – Ștrumfii! Iar belgienii i-au ales pentru a fi ambasadorii Belgiei pe zborurile Brussels Airlines.

prezentare-aerosmurf

Airbus A320 Aerosmurf

Astfel, Aerosmurf se alătură celorlalte 4 aeronave personalizate din flota transportatorului low-cost belgian: Rackham (Tintin), Magritte, Trident (Red Devils) și Amare (Tomorrowland).

Numele ”Aerosmurf” vine de la unul dintre episoadele cu personajele albastre, în care un mic ștrumf visa să zboare. A încercat mai multe idei, dar nu a reușit până când nu a realizat un avion. De atunci, micul smurf este cunoscut sub numele de Aerosmurf.

Marta-Mascellani-Aerosmurf

Designul final al noului Aerosmurf a fost realizat de designerii studioului Peyo, după schema propusă de Marta. Astfel a rezultat 19 ștrumfi într-un avion, pasageri și echipaj. În cockpit sunt Ștrumfița (căpitan) și Papa Ștrumf (copilot).

interior-airbus-a320-aerosmurf

Pe partea stângă, Harmony Smurf interpretează imnul național belgian la saxofon. Pe căruciorul echipajului de cabină găsim un Atomium miniatural.

Pe partea dreaptă a avionului, însoțitorii de bord ștrumfi servesc cartofi belgieni și vafe către pasageri. Aerosmurf are, de asemenea, doi pasageri secreți, pe Gargamel și Azrael. Aceștia încearcă să scape printr-o trapă. Este un exercițiu pentru pasionații de avioane, deoarece aceste personaje sunt vizibile doar în timpul decolării și aterizării.

infografic-airbus-a320-aerosmurf

Schema cromatică a fost aplicată manual sub atenta supraveghere a specialistului André Eisele. 14 artiști au lucrat 14 zile pentru a vopsi avionul de 11 metri înălțime și 37,56 metri lungime. Au folosit 28 de culori, 420 de litri de vopsea, 24 000 de metri de bandă de mascare și o hârtie de mascare de 4.500 m². Aerosmurf va face parte din flota Brussels Airlines până în 2023.

Leave A Reply

Your email address will not be published.