blank

Boeing are probleme pe linia de aprovizionare și producție la 737 MAX!

0 436

Pe 24 iunie 2023, un pod feroviar s-a prăbușit în Statele Unite sub greutate unui tren de marfă. În urma accidentului, linia feroviară folosită de Boeing pentru transportarea fuselajelor între Wichita, Kansas și Renton, Washington este avariată. În aceste condiții, Boeing are probleme în asigurarea fluxului necesar pentru producția de avioane 737 MAX și P-8 Poseidon.

Mai exact, fuselajele noilor avioane 737 MAX sunt fabricate la Spirit AeroSystems, în Wichita, Kansas, iar transportarea lor se face pe calea ferată spre linia de asamblare Boeing de la Renton, Washington. Ori acum linia este afectată, iar Boeing caută soluții pentru a putea transporta fuselajele la fabrica de producție la linia de asamblare.

O soluție temporară prevede ca Boeing să transporte corpurile de avioane 737 MAX cu trenul până la podul prăbușit, apoi să încarce fuselajele pe camioane și să le treacă de partea cealaltă a râului Yellowstone, urmând ca apoi să le încarce iar pe tren și astfel acestea să-și continue călătoria spre Renton. Însă tot procesul e mai lent și Boeing ar putea ave probleme cu timpi de livrare pentru avioanele 737 MAX.

Cu siguranță aceste întârzieri se vor reflecta în termenele de livrare și implicit în operațiunile unor companii aeriene. Autoritățile locale și reprezentanții infrastructurii feroviare au menționat că podul va fi reconstruit în câteva săptămâni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.