blank

Boeing a lansat racheta Starliner, care duce doi astronauți NASA pe Stația Spațială Internațională!

0 68

Naveta spațială Starliner, construită de compania americană Boeing, a decolat miercuri de la baza Cape Canaveral din Florida, acesta fiind la a treia tentativă de lansare. Propulsia a fost asigurată de tacheta United Launch Alliance Atlas V. Misiunea este așteptată de mai mulți ani și reprezintă o provocare majoră pentru gigantul aeronautic american și NASA. Peste 700.000 de oameni au urmprit transmisiunea în direct a lansării pe pagina NASA, de pe platforma X.

Cei doi astronauți aflați la bordul navei ar trebui să ajungă în 24 de ore la Spația Spațială, pentru o misiune de opt zile. Butch Wilmore și Suni Williams ar urma să revină pe Terra tot cu ajutorul Starliner, scrie euronews.ro.

Capsula şi echipajul său urmează să andocheze la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), la doi ani după ce Starliner şi-a încheiat prima călătorie de testare către laboratorul orbital fără astronauţi la bord. Manevrele de andocare cu echipajul vor reprezenta un alt test pentru Starliner, urmat aproximativ o săptămână mai târziu de testul de reîntoarcere pe Pământ, transmite REUTERS preluată de RADOR RADIO ROMÂNIA.

Leave A Reply

Your email address will not be published.