blank

(video) Boeing 747-400 Virgin Atlantic – aterizare de urgenţă pe Gatwick – Londra

0 1.376

Pe 29 decembrie 2014, zborul VS43 operat de Virgin Atlantic cu aeronava Boeing 747-400 (G-VROM), pe ruta Londra – Las Vegas, nu a mai ajuns la destinaţie. La scurt timp după decolare, piloţii au anunţat o problemă la trenul de aterizare, jamba principală dreaptă „wing gear” rămânând blocată într-o poziţie „mai puţin firescă” şi nu putea coboră în poziţia normală. Aceasta este jamba mai îndepărtată din zona aripii dreapta.

Boeing_747_400_Virgin_incident
Din imagine, putem observa cum cele 3 din 4 jambe ale trenului de aterizare sunt coborâte complet, în timp ce a 4-a este blocată.

Aeronava a zburat la joasă altitudine peste aeroport, timp în care cei din turnul de control au confirmat problema. Apoi a zburat la o altitudine de 2275 metri în regim holding pattern, în apropierea aeroportului Gatwick – Londra, pentru a arde carburantul. Astfel a fost redusă greutatea, iar echipajele de urgenţă de la sol au putut să se pregătească pentru intervenţie.

Boeing_747_400_Virgin_incident_7

Avionul a fost adus la sol fără incidente neplăcute, cu un touchdown aproape perfect pe pista 26L. Experienţa echipajului şi-a spus cuvântul.

Aeronava Boeing 747-400 (G-VROM) Virgin Atlantic avea la bord 462 de persoane (15 membri ai echipajului şi 447 de pasageri). Pasagerii au fost cazaţi la hotel Hilton şi au beneficiat de asistenţa personalului Virgin Atlantic. Cei ce au dorit să-şi continue deplasarea către Las Vegas, au fost îmbarcaţi pe un zbor special pus la dispoziţie de companaie.

(Sursa foto: airwaysnews.com / www.dailymail.co.uk)

Leave A Reply

Your email address will not be published.