blank

Un Boeing 737, retras din serviciul operațional, a fost transformat într-o frumoasă vilă de lux!

0 1.621

Multe dintre avioanele comerciale, care au strâns mii de ore de zbor în decursul a zeci de ani de istorie aviatică, ajung să fie retrase din serviciul operațional și abandonate în cimitirele de avioane. Multe dintre ele sunt dezmembrate pentru piese, ajungând la fiare vechi. Doar câteva dintre acestea au norocul să fie recondiționate și folosite cu alt scop, transformate în restaurante sau locuințe.

Sunt avioane transformate în restaurante, muzee, cafenele și chiar locuri pentru petreceri private. Dar acest Boeing 737 a avut ”norocul” să ajungă o frumoasă vilă de lux, lângă plaja Nyang-Nyang de pe insula indoneziană Bali. Aceasta este una dintre cele mai frumoase transformări ale unui avion.

Fost membru al flotei Mandala Airlines, avionul Boeing 737-200 fost achiziționată de dezvoltatorul Felix Demin în 2021 și transportat în locația actuală.

Având două dormitoare și o piscină, Private Jet Villa by Hanging Gardens, care se află la 150 de metri deasupra nivelului mării, este disponibilă pentru închiriere din aprilie, cu tarife începând de la aproximativ 7.000 AUD/noapte.

Demin și proprietarul lanțului hotelier Bubble Hotel Bali și-au dorit un avion pentru uz personal, dar au văzut rapid potențialul de a transforma aeronava în ceva cu adevărat special. S-a ales un Boeing 737, care inițial fusese cumpărat de un dezvoltator indonezian. Marea provocare a fost aceea de a-l transporta în locația prezentă. Însă, în urma unor discuții cu oficialii Boeing, au ales să-l dezmembreze și-l asambleze la loc în zona dorită.

Potrivit lui Demin, care locuiește în Bali de aproximativ opt ani, întregul proces a durat aproximativ două luni de planificare, în timp ce transportul propriu-zis, care a implicat două macarale, o platformă imensă, diverși specialiști și o escortă de poliție, a durat în total cinci zile. „Au fost cele mai nedormite cinci zile din viața mea”, spune el citat de CNN, adăugând că o mare parte a operației a avut loc noaptea.

Dintr-un Boeing 737 într-o frumoasă vilă de lux din Bali

Odată ce avionul a fost reasamblat, s-a eliminat o mare parte din interior și au urmat lucrările îndelungate de renovare. Demin spune că a făcut tot posibilul pentru a se asigura că interiorul se potrivește cu viziunea lui inițială. „Vreau ca oamenii să experimenteze „efectul wow” în fiecare secundă de prezentă în acest loc neobișnuit”.

În interior, există o cameră de zi cu bar, o canapea extensibilă, precum și două dormitoare cu dressing. Carlinga a fost transformată într-o baie mare, cu hublouri suplimentare adăugate, astfel încât cei din interior să poată vedea „peste bord”. Proprietatea are, de asemenea, șezlonguri, o zonă de lounge în aer liber. „Totul a fost făcut cu un singur scop pentru a obține exact imaginea care a fost planificată inițial”, adaugă Demin.

După ani de muncă minuțioasă la proiect, Demin așteaptă cu nerăbdare să-și întâmpine în sfârșit oaspeții în vila sa, care urmează să își deschidă porțile în aprilie. Mai multe imagini cu Private Jet Villa by Hanging Gardens!

Leave A Reply

Your email address will not be published.