Blue Air renunță la zborurile Iași – Cluj – Timișoara din 17 februarie

Într-o postare pe rețeaua de socializare - Facebook, Blue Air a anunțat că va renunța la zborurile triangulare de pe ruta Iași - Cluj - Timișoara.

0 321

Ieri, în jurul orei 15:15, contul Blue Air de pe facebook a postat următorul mesaj!ANUNȚ IMPORTANT!

Stimați pasageri,
Din cauza fricțiunilor create de către Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara suntem nevoiți să vă informăm asupra deciziei companiei Blue Air de a anula zborurile Timișoara-Iași-Cluj cu efect imediat.

Este păcat ca după o lungă colaborare să ajungem într-un asemenea punct, dar se pare că prezența companiilor românești pe piața din Romania deranjează din ce în ce mai tare.
Operarea zborurilor pe acestă rută se suspendă începând cu data de 17 Februarie 2018.

Blue Air renunță la zborurile Iași – Cluj – Timișoara

Nu menționează cu exactitate care sunt aceste fricțiuni, dar aduce în discuție ideea că transportatorii români ar deranja pe piața din România. Un scandal asemănător a fost și între Carpatair și Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara.

Tot în decursul zilei de ieri, Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara a emis următorul comunicat de presă!

Referitor la articolele aparute in mass-media cu privire la posibila retragere a curselor operate de catre compania Blue Air pe rutele Timisoara – Cluj – Iasi, incepand cu data de 17 februarie 2018, Aeroportul Timisoara face urmatoarele precizari:

1. Operarea companiei Blue Air pe Aeroportul Timisoara se desfasoara in baza contractelor de operare si de handling incheiate intre parti. Tarifele de operare sunt cele publicate, in mod transparent, in AIP Romania si aplicate, in mod nediscriminatoriu, absolut tuturor companiilor aeriene care opereaza pe Aeroportul Timisoara / Traian Vuia. Acestea nu au suferit modificari semnificative in ultimii 5 ani si, prin urmare, nu poate fi vorba despre o crestere a tarifelor care sa determine eventuale nemultumiri ale operatorului aerian.

2. Programul de zbor al curselor pe Aeroportul Timisoara se desfasoara in conformitate cu solicitarile companiei Blue Air si in corelare cu orele stabilite pentru operarea la / de la Cluj si Iasi. Aeroportul Timisoara nu a fost, nu este si nici nu va deveni in viitorul apropiat un „aeroport coordonat de slot”. Prin urmare, compania Blue Air nu are nicio restrictie impusa de catre Aeroportul Timisoara cu privire la orele de operare a curselor.

3. Prezenta altor operatori de tip low-cost pe Aeroportul Timisoara nu are cum sa afecteze traficul companiei Blue Air dintr-un motiv foarte simplu: Blue Air este singura companie aeriana care efectueaza curse aeriene pe ruta Timisoara – Iasi – Cluj. Faptul ca Wizzair si Ryanair opereaza pe diferite aeroporturi din Anglia, Germania, Franta, Spania, Belgia, Olanda si Israel nu are cum sa afecteze cusele operate de catre compania Blue Air. Prin urmare si afirmatia potrivit careia cursele operate de catre Blue Air pe Aeroportul Timisoara sunt afectate de „prezenta tot mai agresiva pe care companiile low-cost straine o au pe piata romaneasca” este una eronata.

In ceea ce priveste colaborarea dintre Aeroportul Timisoara si compania aeriana Blue Air, aceasta este, intr-adevar, una de lunga durata si, fara indoiala, cu efecte benefice pentru ambele parti.

Comunicatul de presa al companiei Blue Air a fost unul surprinzator pentru noi intrucat, chiar daca au existat anumite neintelegeri la nivel inter-departamental, nu a existat nicio comunicare directa prealabila intre factorii decizionali direct implicati in colaborarea dintre cele doua societati, si anume: Directori Comerciali, Directori Economici si Directori Generali.

Consideram ca, in esenta, Aeroportul Timisoara trebuie sa ofere in baza contractelor incheiate intre parti servicii aeroportuare conform cerintelor si standardelor internationale ICAO, iar compania aeriana trebuie sa plateasca pentru utilizarea infrastructurii aeroportuare si pentru prestarea serviciilor specifice.

Orice discrepanta aparuta in colaborarea dintre cele doua societati, in planurile mai sus amintite, poate fi rezolvata pe cale amiabila, daca acest lucru se doreste. Prin urmare, noi consideram ca, in zilele urmatoare, conducerile cele doua societati pot gasi solutii care sa satisfaca interesul ambelor parti implicate si care, in afara de interesele comerciale legitime, sa conduca la continuarea prestarii de servicii de transport aerian de calitate oferite clientului nostru comun – pasagerul.

Vom urmări acest conflict și vom reveni cu informații. Zvonurile sunt împărțite, iar adevărul undeva la mijloc.

Leave A Reply

Your email address will not be published.