Blue Air a inaugurat ruta Bucureşti – Glasgow, pe 17 decembrie 2015

1 695

Ruta Bucureşti – Glasgow, despre care am scris în septembrie, a fost inaugurată pe 17 decembrie 2015. Zborurile Bucureşti – Glasgow – Bucureşti s-au bucurat de un real succes, Blue Air anunţând un grad de ocupare de peste 95%.bucuresti-glasgow

Zborurile au fost operate cu aeronava Boeing 737-800 (YR-BMB). Aceasta este configurată într-o singură clasă, având capacitatea de 189 de locuri. Este propulsată de 2 motoare CFM56-7B24. Pe 14 decembrie 2015, aeronava a împlinit 17 ani de la primul zbor.

Bucuresti-Glasgow-Blue-Air

Cursa directă între Bucureşti şi Glasgow este disponibilă în fiecare zi de joi şi duminică, atât în orarul de iarnă 2015 – 2016, cât şi în Orarul de vară 2016, având următorul orar:

0B141: Bucuresti 07.25 – 09.25 Glasgow
0B142: Glasgow 10.10 – 15.45 Bucuresti

Gheorghe Racaru, Director General Blue Air: „Avand in vedere potentialul turistic al Romaniei, cat si cel al Scotiei, suntem convinsi ca aceasta noua ruta va fi foarte populara in randul pasagerilor care calatoresc in scop turistic, iar frecventele de zbor puse la dispozitia pasagerilor se pliaza perfect si pe nevoile celor care calatoresc in interes de afaceri. In zona orasului Glasgow exista o comunicate importanta de romani care isi desfasoara activitatea profesionala, iar lansarea acestei noi rute inainte de sarbatorile de iarna a fost special aleasa pentru ca ei sa se poata bucura impreuna cu familia si prietenii de aceasta perioada minunata a anului. In afara de cele poeste 20 de noi rute lansate recent de catre compania Blue Air, atat din Romania, cat si pe bazele externe din Torino Caselle si Larnaca, am placerea si mandria de a aminti ca la sfarsitul acestui an compania noastra a obtinut inregistrarea IOSA. Aceasta inregistrare este de o imprortanta majora pentru orice companie aeiana si a fost obtinuta in urma parcurgerii cu succes a unui audit creat sa analizeze managementul operational si procedurile de control ale unei companii aeriene. Ea reprezinta doar o parte din eforturile noastre de a oferi pasagerilor nostri cele mai inalte standarde de siguranta si calitate a zborului’.

Rute Blue Air:

de la baza Bucuresti: Barcelona, Birmingham, Bologna, Bruxelles, Castellon, Catania, Dublin, Florenta, Glasgow, Hamburg, Iasi, Koln, Larnaca, Liverpool, Londra, Lyon, Madrid, Malaga, Milano (Bergamo), Milano (Linate), Napoli, Nisa, Paris, Roma, Stockholm, Stuttgart, Torino (Caselle), Valencia;
de la baza din Bacau: Bologna, Bruxelles, Catania, Dublin, Liverpool, Londra, Madrid, Milano(Bergamo), Paris, Roma, Stuttgart, Torino (Caselle);
din Cluj – Napoca: Dublin (4 iunie 2016), Liverpool (3 iunie 2016);
din Constanta: Atena, Milano (Bergamo), Larnaca (via Atena);
de la baza din Iasi: Barcelona, Bruxelles, Koln, Londra, Paris, Roma;
din Larnaca: Atena, Salonic, Londra;
din Sibiu: Koln, Stuttgart;
din Torino (Caselle): Atena, Bari, Catania, Ibiza, Lamezia Terme, Londra, Madrid, Menorca, Palma de Mallorca, Stuttgart.

1 comentariu
  1. QCD says

    A fost o placere si in acelasi timp o mandrie, sa vad un avion cu echipaj si piloti romani aterizand probabil pentru prima data pe Glasgow International. Din pacate nu am fotografiat avionul, dar prezenta lui in Scotia e binevenita si indelung asteptata. Pauza intre aterizare si decolare pare f. scurta , cam 45 de minute ?! … Pacat, caci astfel echipajul nu are ocazia sa cunoasca acest oras plin de voie buna din Nord, blagoslovit cu o vreme etichetata invariabil drept „shite” :D. Cu simpatie de la un macinean.

Leave A Reply

Your email address will not be published.