Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Azul Brazilian Airlines îi aduce un omagiu lui Ayrton Senna printr-un livery special (foto / video)

0 688

Pe 1 mai 2014, s-au împlinit 20 de ani de când marele pilot de Formula 1 – Ayrton Senna – a plecat dintre noi. Triplul campion mondial de Formula 1, Ayrton Senna a decedat la data de 1 mai 1994, într-un accident ce a avut loc pe circuitul Imola din Italia, în virajul Tamburello. Titlurile au fost câştigate în 1988, 1990 și 1991 cu McLaren și Honda. Dar mai presus de aceste titluri de campion mondial, Ayrton Senna a fost unul dintre cei mai iubiţi piloţi din Formula 1. După decesul acestuia, pot spune că Formula 1 nu a mai fost la fel.

Azul Brazilian Airlines (Azul Linhas Aéreas Brasileiras sau simplu Azul), al 3-lea transportator aerian din Brazilia, aduce un omagiu lui Ayrton Senna printr-un livery special vopsit pe un Embraer E195. Botul aeronavei este pictat în schema de culori existentă pe casca lui Ayrton Senna – galben, verde și albastru. Pe nacelele motoarelor au fost pictate mesajul „Ayrton Senna Sempre” şi chipul marelui campion de Formula 1. Aeronava Embraer E-195 a fost botezată „#sennasempre” şi va fi folosită în toate programele desfăşurate de institut, în 2014.

Lucrarea specială a fost făcută de TAP Maintenance & Engineering, în hangarul din Porto Alegre, iar aeronava a fost prezentată oficial pe Aeroportul Internaţional Salgado Filho.

La încheierea parteneriatului dintre Azul şi Institutul Ayrton Senna (Instituto Ayrton Senna sau IAS), un ONG deschis de familie în noiembrie 1994, au fost donate 1 milion de puncte în programul Tudo Azul, acestea urmând a fi transformate în bilete de avion pentru a sprijini acţiunile ONG-ului pe teritoriul Braziliei.

(sursa: http://blog.voeazul.com.br/; foto: airplane-pictures.net – raulps)

Leave A Reply

Your email address will not be published.