blank

Avionul prăbușit pe Discovery Channel

2 1.485

La începutul lunii mai v-am povestit despre cum a fost prăbuşit controlat un Boeing 727. Acţiunea a făcut parte dintr-un experiment ştiinţific, dar s-a făcut şi o emisiune pe tema aceasta. În urma cercetărilor au rezultat soluţii prin care se poate creşte rata de supravieţuire a pasagerilor. Avionul prăbușit va putea fi urmărit la Discovery Channel, pe 4 noiembrie, ora 21:00.

Cei de la Discovery Channel au realizat şi o frumoasă aplicaţie legată de avionul prăbuşit. Îţi poţi alege un loc în avion şi după emisiune poţi afla dacă ai supravieţuit. Eu mi-am ales deja locul şi abia aştept emisiunea pentru a trage concluziile finale.

Avioanele chiar sunt făcute să reziste şi e posibil ca pasagerii să supravieţuiască impactului? Voi ţineţi cont de indicaţiile însoţitorilor de bord? V-aţi gândit care sunt cele mai sigure locuri din avion? Sper să aflăm răspunsurile în cadrul emisiunii – „Curiosity: Avionul prăbușit„.

Legat de airlines, se spune că avionul este cel mai sigur mijloc de transport. Acest lucru este raportat la numărul pasagerilor transportaţi şi la numărul de zboruri. Luând în calcul toate companiile aeriene comerciale, se produc accidente doar în proporţie de 1 la 1,2 milioane de curse. Cel puţin 101 companii aeriene, printre care easyJet, Monarch, Virgin Atlantic etc., nu au fost niciodată implicate într-un accident soldat cu moartea unor pasageri (informaţii la nivelul anului 2009).

În 2009 au zburat peste 2.5 miliarde de pasageri. Se estimează că numărul lor va ajunge la 3,3 miliarde în 2014. Sau poate chiar va creşte spre 3.5 miliarde. Să nu uităm că populaţia globului a sărit de 7 miliarde de locuitori.

Cel mai grav accident mortal, în care a fost implicată o aeronavă, nu s-a produs în aer, ci la sol. Două avioane 747, un KLM şi un Pan Am, s-au ciocnit pe pistă, pe Aeroportul Los Rodeos din Tenerife, în 1977. 583 de oameni au murit atunci, iar 61 au supravieţuit – toţi aflându-se în avionul Pan Am.

Vreau să mai amintesc că în 2011 s-au înregistrat 373 victime, conform unor informaţii oferite de Discovery. Au fost implicate 18 curse aeriene pentru pasageri. Anul trecut au existat peste 30 de milioane de zboruri comerciale.

Sper că v-am mai liniştit şi vă doresc zboruri plăcute şi fără incidente!

Leave A Reply

Your email address will not be published.