blank

Avionul lui Donald Trump: Boeing 757-200 (N757AF)

2 4.532

Americanii și-au ales al 45-lea președinte, în persoana lui Donald Trump. Este investitor și om de afaceri american, vedetă de televiziune, om politic și autor de cărți de literatură motivațională. Iar din 20 ianuarie 2017, va conduce o putere mondială.

donald-trump-boeing-757-200-1

Avionul lui Donald Trump

Donald John Trump este președintele The Trump Organization, funcție la care va renunța înainte de preluarea mandatului de președinte al Statelor Unite. Ca om de afaceri, Trump și-a cumpărat și un avion privat, care a putut fi văzut în campania s-a electorală.

Avionul a fost achiziționat în 2011 de la co-fondatorul Microsoft, Paul Allen. Este un avion de tip Boeing 757-200 (N757AF), care a costat aproximativ 100 de milioane de dolari. O sumă importantă de bani a fost investită în modernizarea și dotarea avionului cu un interior luxos pentru a se potrivi stilului lui Trump. Este numit și „Trump Force One„.

Donald Trump este foarte mofturos şi doreşte ca totul să fie perfect în avionul său. Conform unei prezentări făcută de Amanda Miller, în avion putem observa canapele din piele, televizor mare cu ecran plat, un birou echipat cu cea mai nouă tehnologie și foarte multe obiecte placate cu aur. Inclusiv cataramele de la centurile de siguranță sunt placate cu aur. Nu lipsesc dormitorul privat și dușul circular.

Avionul îi are la manşă pe John Dunkin (comandant) si Larry Bryan (copilot). Aeronava are 25.5 ani. În prezent, aeronava zboară sub licența DJT Operations. A operat primul zbor pe 21 mai 1991. Este propulsat de două motoare Rolls-Royce RB211-535E4, ceea ce-i permite să aterizeze chiar şi pe aeroporturile din oraşe (city airport). Motoarele sunt silenţioase, cu un consum redus de carburant, reducând astfel şi poluarea. Donald Trump a ales special aceste motoare.

2 Comentarii
  1. Lucian says

    e N757Af, dupa cum scrie chiar pe coada

    1. Sorin Rusi says

      Corect! Am modificat. Multumim!

Leave A Reply

Your email address will not be published.