Un avion TAROM a fost lovit de fulger!

0 15

Cursa ROT209 – OTP2005 (București/Otopeni- Chișinău), operată cu aeronava Boeing 737-800, a avut aseară 3 ore și 10min întârziere din motive tehnice.

La decolare, pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, avionul a fost lovit de fulger. În aceste circumstanțe, odată cu informarea primită de la piloți, s-a renunțat la zbor, iar avionul Boeing 737- 82R a revenit la sol, în București, și a fost trimis la inspecție tehnică.

O nouă aeronavă, Boeing 737, în care au fost îmbarcați toți cei 53 de pasageri, a decolat de pe Aeroportul Internațional Otopeni, iar cursa a fost efectuată fără alte incidente.

Niciun pasager sau membru al echipajului de bord nu a fost afectat. Avionul inițial este acum în proces de verificări tehnice. În acest context menționam faptul că, în baza utilizării lor esențiale, aeronavele sunt construite cu structură adecvată protecției față de acest tip de incidente, iar fulgerele nu le pot afecta la nivel de producere a unor defecțiuni majore care să pună în pericol activitatea de zbor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.