blank

Avioanele private revin în atenţia oamenilor de afaceri români

Piaţa vânzărilor şi închirierilor de avioane private a început să fie din nou de interes pentru oamenii de afaceri din România, numărul persoanelor care călătoresc în acest mod având un trend ascendent faţă de anul anterior.

0 673

Închirierea unui business jet se face în funcţie de mai multe variabile. Printre acestea regăsim: tipul aeronavei, an de fabricație şi servicii incluse. Tarifele variază intre 1 500 și 8 000 de euro pentru fiecare oră de zbor.

Gulfstream-G650-2

Zboruri cu avioanele private

Un zbor dus-întors pe rutele interne variază intre 5.000-8.000 de euro, în timp ce o călătorie nonstop dus-întors pe ruta Bucuresti-Dubai poate costa 60.000 – 70.000 de euro cu un avion super midsize, tip Gulfstream G280.

Cele mai populare modele de aeronave de acest gen aparţin companiilor Gulfstream Aerospace, Bombardier Aerospace, Cessna-Textron Aviation, Embraer si Dassault Falcon.

Pasagerii ce urcă la bordul acestor aeronave beneficiază de confort şi siguranta sporite, aparatură de ultimă generaţie, unele dintre cele mai recente şi sofisticate aeronave dispunând chiar de sisteme de telemedicină Tempus IC – un dispozitiv care, în eventualitatea producerii unei urgențe medicale, folosește sistemele de comunicare prin satelit disponibile la bordul avionului pentru a se conecta cu doctorii aflați la sol.

De regula aeronavele private de acest tip au între 5 și 12 locuri, însă cele mai mari pot prelua la bord și 20 de pasageri.

Gulfstream Aerospace, principalul producător de avioane private de lux, consideră piaţa românească atractivă. Cel mai mai mare, mai luxos şi mai rapid avion privat din lume, Gulfstream G650, a fost prezentat recent la București în cadrul evenimentului Luxury meets Luxury by Idea Events.

Cea mai folosită rută europeană: Moscova – Coasta de Azur

Un astfel de avion poate zbura fără escală până la 12,900 km. Costul unei astfel de aeronave se ridică la circa 65 de milioane de dolari, iar livrarea acestuia poate dura până la 3 ani. Propulsat de două motoare Rolls-Royce, avionul atinge o viteză apropiată de cea a sunetului şi poate urca până la o altitudine de 15.545 metri.

Destinaţiile cele mai frecventate de românii, care folosesc avioanele private, sunt Nisa, Londra, Moscova, Paris, Berlin, Dubai, Hong Kong și New York.

În Europa, cea mai folosită rută aeriană de către milionari este Moscova – Coasta de Azur, iar la nivel global sunt Miami – New York, New York – Los Angeles, New York – West Palm Beach si Londra – New York.

Cea mai importantă piaţă pentru avioanele private este America, care deţine 60% din traficul aerian al avioanelor private. În ceea ce priveşte vârsta clienţilor, aceştia au între 40 si 55 de ani, iar majoritatea sunt bărbaţi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.