blank

Avianca, Taca Airlines şi Copa Airlines au aderat la Star Alliance

1 1.678

Companiile aeriene Avianca, Taca Airlines şi Copa Airlines au aderat la Star Alliance. Astfel, cea mai mare alianţă aeriană se extinde strategic în America Latină şi adaugă 50 de noi destinaţii în reţea.

Cu noii operatori aderaţi, Star Alliance se bucură de o cotă de piaţă de 20% în America Latină, iar celelalte 2 mari alianţe au 14% Oneworld % şi 10 pentru SkyTeam.

Pasagerii Star Alliance pot călătorii acum mai rapid spre America Latină şi se pot bucura de noile conexiuni asigurate de hub-urile Panama City (Panama) şi Bogota (Colombia) ale operatorului Copa Airlines şi Bogota (Colombia), San Salvador (El Salvador), Lima (Peru) şi San Jose (Costa Rica) ale operatorilor Avianca TACA Airlines.

Avianca este operator columbian cu hub-ul pe aeroportul El Dorado Int’l. Are o flotă formată din 62 aeronave şi operează spre 65 de destinaţii (sunt incluse şi cele operate de Avianca Colombia şi Avianca Brazil).

TACA Airlines este un grup format din mai multe companii aeriene care operează în America Centrală. Numele este un acronim de la Transportes Aéreos del Continente Americano. Iniţial opera curse doar în America Centrală, iar acum s-a extins şi spre America de Nord, America de Sud şi Caraibe. Hub-urile principale sunt pe aeroporturile Comalapa Int’l , Juan Santamaría Int’l, Jorge Chávez Int’l. Are o flotă formată din 42 de aeronave operaţionale şi 64 comandate (inclusiv Airbus A320Neo). Operează spre 51 de destinaţii din 22 de tări.

Cele două de mai sus au fuzionat în 2009 şi au creat grupul Avianca Taca Airlines şi sunt lideri în America Latină!

Copa Airlines este operator aerian din Panama şi are hub-ul principal pe aeroportul Tocumen International. Are o flotă formată din 74 de aeronave operaţionale plus 56 comandate. Zboară spre 63 de destinaţii în America de Nord, Centrală, De Sud şi Caraibe.

Din 21 iunie 2012, reţeaua Star Alliance este formată din 27 de membri, care oferă peste 21.500 de zboruri zilnice către 1,356 aeroporturi din 193 de ţări.

Leave A Reply

Your email address will not be published.