fbpx Avertisment: In atentia turistilor care calatoresc in Cipru

Avertisment: În atenţia cetăţenilor români care călătoresc în Republica Cipru

0 413
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Cipru. Ca urmare a respingerii, într-o primă fază, de către Parlamentul cipriot a propunerilor privind taxarea depozitelor din băncile aflate pe teritoriul Republicii Cipru, continuă eforturile pentru găsirea unei soluţii care să permită încheierea acordului privind pachetul de salvare financiară.

O decizie în acest sens trebuie luată până marţi, 26 martie 2013. Între timp, băncile cipriote rămân închise. Pot fi efectuate retrageri în numerar numai de la bancomate, în limite reduse (260-400 euro).

Totodată, furnizorii de servicii (magazine, restaurante, benzinarii, etc.) nu acceptă plata prin intermediul cardurilor, nefiind posibilă verificarea soldului.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Republica Cipru, în această perioadă, să deţină numerar în euro, suficient pentru durata sejurului şi să ia măsurile necesare pentru asigurarea securităţii obiectelor de valoare pe care le deţin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.