Austrian Airlines renunţă la ruta Viena – Dubai

0 405

Industria aviaţiei comerciale este într-o continuă expansiune, iar companiile aeriene lansează noi rute, comandă aeronave şi fac planuri de viitor, însă nu se uită ideea că totul e un business. Concurenţa este foarte bună, dar până la un punct. Într-un comunicat de presă emis pe 20 iulie 2015, Austrian Airlines anunţă că renunţă la ruta Viena – Dubai.Austrian Airlines este într-o competiţie directă cu Emirates pe această rută, cei doi operatori aerieni reuşind să ofere până la 800 de locuri zilnice. Acest lucru a dus la supra-capacitate şi la o competiţie acerbă asupra preţurilor, iar ruta nu mai este sustenabilă pentru operatorul austriac.

În ultimul an, Austrian Airlines a operat ruta Viena – Dubai cu aeronave de tipul Boeing 767-300ER configurate în două clase (36+178 sau 26+199), în timp ce Emirates foloseşte aeronave de tipul Boeing 777-300ER.

Austrian Airlines a început să zboare spre Dubai încă din 1996, însă ultimul zbor va fi operat de la Dubai la Viena, pe 14 septembrie 2015.

Dar Austrian Airlines nu-şi face griji cu privire la locurile rămase libere după ce va renunţa la ruta Viena – Dubai. Din 16 octombrie 2015, Austrian Airlines va opera zboruri spre Miami, Statele Unite ale Americii, cu o frecvenţă de cinci ori pe săptămână. Începând cu 27 octombrie 2015, Austrian Airlines va zbura în fiecare marți la Colombo, capitala Sri Lanka. Şi din 29 octombrie 2015, Austrian Airlines va zbura de doua ori pe săptămână (joi şi sâmbătă) spre Mauritius.

Leave A Reply

Your email address will not be published.