Austria ridică toate restricțiile locale privind COVID-19, din 5 martie 2022

0 661

Începând cu această duminică, 5 martie, călători precum și cetățenii Austriei nu vor mai fi obligați să respecte măsurile locale de protecție împotriva COVID-19.

După ce au evaluat situația epidemiologică actuală și au ținut cont de ratele crescute de vaccinare, autoritățile austriece au anunțat că aproape toate măsurile vor fi eliminate.

S-a explicat că singura măsură care va rămâne în vigoare este purtarea măștilor FFP2 la accesarea transportului public și a magazinelor esențiale.

„Pe 5 martie, toate măsurile de protecție împotriva Covid-19 vor fi ridicate, cu excepția măștilor obligatorii FFP2 în transportul public și în magazinele esențiale (supermarketuri, oficii poștale, bănci, farmacii)”, se arată în comunicatul portalului oficial de turism al Austriei.

O astfel de declarație sugerează că toate persoanele vor putea intra în toate tipurile de cazare, restaurante, cafenele, instituții culturale și centre de agrement fără a fi necesară prezentarea unui certificat de vaccinare sau de recuperare valabil.

Pe lângă eliminarea măsurilor interne, autoritățile au anunțat că și cluburile se vor deschide din nou începând cu 5 martie.

Austria aplică în prezent „Regula 3G” pentru intrarea în țară. Aceasta înseamnă că toți călătorii, care dețin un certificat valabil pentru vaccin, trecere prin boala sau a test negativ, pot intra în Austria în scopuri de călătorie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.