blankblank

Animawings, o nouă companie aeriană românească specializată în chartere si cu operațiuni din 2020?

1 17.438

Update: A fost lansată oficial noua companie aeriană – Animawings. Va opera zboruri charter începând cu 1 mai 2020. Va opera 2 aeronave de tip Airbus A320.

Circulă niște zvonuri cum că o nouă companie aeriană va fi lansată în România. Vorbim de Animawings, companie patronată de Memento Group Holding BV (Christian Tour) și Panait Mihai. Conform Registrul Comertului, firma ANIMA WINGS AVIATION SA a fost înființată pe 17 iulie 2019.

Acum, de la firmă la companie aeriană e cale lungă. Verificând companiile aeriene la Autoritatea Aeronautica Civila Romana – AACR, nu am găsit Animawings. Deci încă nu și-a luat AOC-ul (Certificat de Operator Aerian). Poate se lucrează la acest capitol. Rămâne de văzut și ce avioane va aduce în flotă. Vom urmă cu interes evoluția Animawings.

Animawings, o nouă companie aeriană

Dacă Animawings își va lua zborul în vara lui 2020, așa cum apar programate unele zboruri chartere în oferta DerTour, va fi o mișcare interesantă și oportună făcută de Christian Tour. Piața charterelor din România e în creștere, în timp ce avioanele disponibile pentru chartere din România sunt tot mai puține.

Conform unor declarații făcute de Oana Petrescu, CEO Blue Air, compania nu se va mai implica în charterele agențiilor de turism decât punctual. Și asta pentru că flota Blue Air este afectată de întârzierea avioanelor 737 MAx. Iar Blue Air are nevoie de avioane pentru a se menține pe cursele regulate. Nici TAROM nu se mai aruncă pe foarte multe curse charter, aparent tot din cauza unor probleme la dimensionarea flotei. Blue Air și TAROM sunt companii pentru zboruri regulate, ăsta e business-ul lor de bază.

E nevoie de companii aeriene specializate în chartere

Astfel, marii turoperatori din România sunt nevoiți să apeleze la companii aeriene străine. De exemplu, Christian Tour a operat peste 40 de chartere pe săptămână din/spre România. Iar în 2020 numărul acestora va creste. E nevoie de companii specializate în astfel de operațiuni. Air Bucharest, singura companie aeriana românească specializata în chartere nu va putea acoperi toată cererea din piata.

Air Bucharest este o companie aeriană românească înființată în 2010. Baza companiei se află la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București, dar operează și de pe aeroporturile din Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Suceava și Timișoara. Este o companie specializată în zboruri chartere. Deține un avion de tip Boeing 737-300 (YR-TIB), care are peste 24 de ani, dar este foarte bine întreținut.

Deci e loc pe piața de chartere aeriene. Un jucător nou pe piața va aduce doar noi oportunități de dezvoltare turistică. Acum rămâne de văzut ce se va întâmpla cu ANIMA WINGS AVIATION SA.

Leave A Reply

Your email address will not be published.