blank

Angajații RYANAIR din Spania amenință cu greve periodice, din 8 august, în fiecare săptămână, până în ianuarie!

0 789

Sindicatele USO și Sitcpla la care sunt afiliați angajații RYANAIR din Spania, au anunțat că vor lua o pauză de la greve până luni, 8 august. După aceea, dacă nu se rezolvă favorabil cerințele lor, vor exista greve periodice pe durata a patru zile pe săptămână, în fiecare săptămână, până în ianuarie 2023.

Aceste sindicate au convocat noi greve de 24 de ore, de luni până joi, din 8 august până în 7 ianuarie 2023, din cauza refuzului conducerii de a intra în orice dialog cu acestea.

Ultima etapă de grevă, care s-a încheiat pe 28 iulie, a dus la întârzierea a sute de zboruri, dar nu au existat anulări. Întârzierile au afectat într-o mai mare măsură Palma de Mallorca (72 de zboruri cu plecare sau sosire), Barcelona (43), Madrid (33) și Alicante (26). În Ibiza, 25 de zboruri au plecat sau au sosit mai târziu decât ora programată; în Malaga, 23; în Valencia, 21; la Sevilla, 17; iar în Girona și Santiago de Compostela, 10 zboruri pe fiecare aeroport.

La rândul său, RYANAIR tratează superficial grevele angajaților, menționând că efectele sunt minime. În același timp, oficialii RYANAIR au declarat că au un acord cu CCOO cu privire la salariile angajaților, plus programul de odihnă și de lucru al echipajelor de cabină. Semn că e posibil să se ajungă la un acord comun și astfel grevele să înceteze.

Leave A Reply

Your email address will not be published.