blank

Amenințare cu bombă pe zborul Air France AF865, N’Djamena – Paris

0 862

În dimineața zilei de 3 iunie, un Boeing 787-9 Dreamliner (înregistrat F-HRBF) al companiei Air France, care a operat zborul AF865 între N’Djamena, Ciad, și Paris, a primit o amenințare cu bombă. Aeronava și-a continuat drumul și a aterizat la Paris, în siguranță.

Zborul AF865 al companiei aeriene naționale franceze a decolat pe 3 iunie 2021, cu puțin înainte de 10:00 dimineața, ora locală, de la aeroportul N’Djamena, din Ciad, cu destinația Paris-CDG, unde a aterizat la 16:01, ora locală. După ce pasagerii au coborât din avion, aeronava Boeing 787-9 Dreamliner – care tocmai operase zborul – a fost supusă unei verificări atente, dar la bord nu a fost găsit niciun dispozitiv exploziv.

Amenințare cu bombă pe zborul Air France AF865, N’Djamena – Paris.

De îndată ce a aterizat avionul Air France, a fost înființată o unitate de criză interministerială a guvernului francez, condusă de Ministrul de Interne Gérald Darmanin, în absența Primului Ministru Jean Castex, aflat în Tunisia. O anchetă a fost deschisă, Gérald Darmanin confirmând rapid pe rețelele de socializare că a fost o alarmă falsă.

Amenintare-cu-bomba-zborul-Air-France-1

Potrivit unei surse citate de Le Point, alerta a fost raportată piloților în timpul zborului de către un bărbat care „a reușit să acceseze frecvența radio și a transmis o amenințare cu bomba”. Un Rafale al Forțelor Aeriene Franceze a escortat aeronava Dreamliner, așa cum se procedează, în mod normal, în asemenea situații.

Leave A Reply

Your email address will not be published.