blank

Amazon a închiriat 20 de aeronave Boeing 767F pentru propria flotă cargo

1 699

Amazon este o companie americană de comerţ online şi are sediul central în Seattle, Washington. Putem spune că este unul dintre cele mai mari magazine online, având livrări în toată lumea. Pentru a putea livra rapid şi eficient, a decis să închirieze 20 de aeronave de tipul Boeing 767 cargo pentru a realiza propria reţea de livrare.

Boeing 767 Amazon

Avioanele widebody au fost închiriate de la Air Transport Services Group (ATSG), companie de leasing cu sediul în Wilmington, Ohio. Tranzacţia vine într-un moment în care Amazon oferă livrare gratuită pentru milioane de comenzi online, totodată caută să-şi optimizeze cheltuielile, să aibă un control mai bun al livrărilor şi doreşte să nu mai depindă atât de mult de partenerii intermediari, cum ar fi UPS şi FedEx.

Contractul dintre Amazon şi Air Transport Services Group a fost semnat pe 5 ani cu posibilitatea prelungirii până la 7 ani. Avioanele închiriate pot transporta până la 88 de tone cargo fiecare.

Oficialii Amazon au declarat că noul serviciu de transport aerian nu va concura cu UPS şi FedEx, dar va fi în avantajul clienţilor pentru că timpul de livrare poate scădea, în special pe teritoriul Statelor Unite.

Leave A Reply

Your email address will not be published.