blank

Am descoperit Vama Veche şi Dalboka cu #YoungTours

2 828

În perioada 14-16 iunie, Young Tours a invitat blogosfera de turism la o călătorie în Vama Veche şi Balcic, Bulgaria. Evenimentul a marcat deschiderea hostelului Pura Vida, primul beach hostel din Vama Veche, dar şi lansarea Young Tours, agenție dedicată călătorilor tineri independenți. Pentru mine a însemnat prima experienţă într-un hostel, dar şi prima plimbare la bulgari, la ferma de scoici de la Dalboka.

hostel Pura Vida
hostel Pura Vida

Totul a început pe 14 iunie 2013, ziua în care ne-am îmbarcat în autocarul pus la dispoziţie de Young Tours şi am pornit spre Vama Veche. Am ajuns la destinaţie aproape de miezul nopţii, ne-am cazat, am mers să mâncăm undeva prin staţiune şi apoi ne-am strâns cu toţii pe terasa hostelului la o găletuşă cu cocktail. Ca să păstrăm tradiţia din Vamă, eu am propus ca terasa Pura Vida să-şi schimbe denumirea în „La găletuşe”.

_MG_5987

Poveştile între bloggerii de travel au continuat până târziu în noapte, în speranţa că vom prinde răsăritul. Din păcate am fost prea obosiţi după o zi de muncă şi un drum destul de lung, aşa că pe la ora 3 s-a spart gaşca. Pot spune că m-am odihnit foarte bine în prima noapte a mea într-un hostel. Dar tot am uitat să-mi iau papucii de plajă şi câteva accesorii pe care nu le găseşti în hostel.

Ziua de 15 iunie a început cu o cafea şi o prăjitură făcută de mama lui Iulian (mulţumim mama lui Iulian). Apoi ne-am bucurat puţin de soare şi vreme bună, aşteptând cu nerăbdare plecarea spre Bulgaria. Pe la ora 13.00 am pornit spre Tyulenovo, prima destinaţie la bulgari şi locul unde am luat masa de prânz, tot aici am găsit un peisaj stâncos pe malul Mării Negre.

_MG_6081

Apoi a urmat Balcic cu plimbarea pe faleză, un suc, o ploaie de vară, iar seara ne-a prins la Dalboka, luând cina la ferma de scoici. Aici a urmat o urgie culinară, midiile jucând rolurile principale. Cu 6 leva am mâncat 600 de grame de mii condimentate, iar cu 7 leva am luat o porţie de tocăniţă de midii. Mâncarea este ieftină în Bulgaria.

_MG_6287

_MG_6388

Ne-am întors în Vamă aproape de miezul nopţii şi fiecare a făcut cam ce şi-a dorit. Cu ambiţia să prind răsăritul, am stat la poveşti cu o parte dintre cei prezenţi până pe la 6 dimineaţa. Iar mai jos aveţi rodul ambiţiei mele.

_MG_6438

_MG_6495

_MG_6504

_MG_6524

(fotografiile au fost realizate cu aparat foto Canon 1100D şi teleobiectiv Canon EF 70-200mm f/4L IS USM)

Ziua de 16 iunie a însemnat încheierea unui weekend de vis petrecut în Vama Veche, la hostelul Pura Vida. Ştiu că nu a fost în spiritul Vămii, nu am stat la cort şi nu ne-am îmbătat la Stuff, dar a fost o plăcere să cunosc o mare parte din blogosfera de turism şi travel. Vama m-a primit aşa cum a facut-o şi în urmă cu 3 ani, dar ceva mai aranjată. Nu au lipsit vestitele clătite cu nume interesante. Şi mă gândesc că vara este abia la început…

–––––––––––––––
Întâlnirea Blogosferei de turism (#rotravel) a fost susţinută de #YoungTours, Hostel Peaches, Hostel Floreasca  – Bucureşti şi Pura Vida Beach Hostel Vama Veche.

Leave A Reply

Your email address will not be published.