Alitalia va zbura din nou începând cu luna martie 2022?

0 867

Situația ITA Airways, compania aeriană italiană care a luat locul defunctei Alitalia, a închis anul cu EBIT negativ de -170 de milioane de EURO. Autoritățile din Italia nu sunt încântate de debutul ITA Airways și nici de planul prezentat de Consiliul de Administrație al companiei.

În acest context, posibil ca brandul Alitalia să fie readus la suprafață începând cu luna martie 2022. ITA Airways a preluat brandul Alitalia pentru suma de 90 de milioane de EURO, în octombrie 2021. După achiziționarea brandului Alitalia, acesta a fost băgat în sertar pentru că noua companie aeriană a preferat să se prezinte sub brandul ITA Airways. Decizia a fost luată pentru a se rupe de trecutul companiei Alitalia.

Dar conform declarațiilor făcute de Alfredo Altavilla, Executive Chairman of ITA Airways, numele Alitalia ar putea fi reintrodus pentru o divizie specială a Grupului: „ Am intenționat întotdeauna să folosim marca Alitalia…”. Nu pentru o divizie low-cost, dar posibil fie pentru operațiunile europene, fie pentru zborurile intercontinentale.

Oficialii companiei spun că nu vor renunța la numele ITA Airways, iar debutul companiei a fost în conformitate cu prevederile planului operațional, cu toate că încasările au fost la jumătate față de targetul anunțat inițial. Eșecul este pus și pe seama restricțiilor de călătorie în pandemie.

În primele două luni și jumătate de activitate, ITA Airways a înregistrat venituri de 86 de milioane de EURO: 76.6 milioane de EURO din transportul comercial de pasageri și 9.4 milioane de EURO din transportul de parfă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.