Albania a redeschis granițele tuturor cetățenilor străini, fără restricții!

0 1.117

Accesul tuturor cetățenilor străini este din nou permis pe întreg teritoriul Republicii Albania. Persoanele care călătoresc dinspre Marea Britanie au obligația de a se izola la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile după sosirea în Albania.

Sunt permise zborurile comerciale pe Aeroportul Internațional Tirana, care este complet operational, cu excepția curselor aeriene către sau dinspre Marea Britanie care sunt momentan suspendate.

Cetățenii români pot efectua deplasări între Albania și România, pe cale terestră, tranzitând Macedonia de Nord, Serbia și Bulgaria. Însă mare atenție la retur ca Albania să nu fie pe lista galbenă a României.

În conformitate cu deciziile adoptate de către guvernul elen, frontiera terestră dintre Albania și Republica Elenă este deschisă doar în punctele de trecere Kakavija și Kapshtica.

Persoanele care doresc să se deplaseze în Albania și optează pentru tranzitarea Republicii Elene sunt obligate să respecte condițiile de intrare stabilite de către autoritățile elene. Detalii suplimentare: http://www.mae.ro/node/51914.

Circulația vehiculelor de transport marfă se desfășoară normal, atât la intrarea, cât și la ieșirea din Republica Albania. Conducătorii de camioane trebuie să completeze un formular online.

Punctele de trecere a frontierei Tre Urat din Përmet și Qafë Botë din Saranda sunt închise dinspre partea greacă. Prin aceste puncte nu este permis tranzitul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.