Al doilea Airbus A350 XWB a finalizat cu succes primul zbor

1 469

În decursul zilei de ieri, al doilea Airbus A350 XWB (MSN 3) a finalizat cu succes primul zbor. Acesta a aterizat pe aeroportul Toulouse-Blagnac, puţin după ora 14:30, ora locală, după ce a operat un zbor de 5 ore.A350_XWB_MSN3_F-WZGG_First_Flight_take_off

Aeronava a fost pilotată de Frank Chapman şi Thierry Bourges, piloţi de test Airbus. Aceştia au fost însoţiţi în cabină de inginerii de zbor: Gérard Maisonneuve, Tuan Do, Robert Lignée şi Stéphane Vaux. Cu toţii au avut misiunea de a monitoriza evoluţia aeronavei MSN 3 în primul zbor.

ft_engineers

ft_pilots

(sursa foto: theflyingengineer.com)

MSN 3 are o structură simulară cu MSN 1, adică fără cabina configurată, dar prevăzut cu aparatură complexă pentru monitorizaea aeronavei.

În urmă cu 4 luni, pe 14 iunie 2013, primul Airbus A350 XWB s-a ridicat de la sol în aplauzele oficialilor Airbus, a presei, dar şi a invitaţilor speciali. Până în prezent, MSN 1 a acumulat 330 de ore de zbor în 70 de zboruri test. În tot acest timp, aeronava a fost supusă la toate scenariile posibile pe care le poate întâmpina un avion în zbor.

a350_msn3

Pe lângă MSN 1 şi MSN 3, alte 3 avioane vor intra în flota de test, planul fiind acela de a acumula un total de peste 2500 de ore de zbor în teste.

Airbus A350 XWB a primit comenzi pentru 725 de avioane, de la 37 de clienţi în întreaga lume. Prima livrare este planificată pentru a doua jumătate a anului 2014, iar transportatorul aerian de lansare este Qatar Airways.

Leave A Reply

Your email address will not be published.