Airbus și Boeing și-au exprimat îngrijorarea cu privire la rețelele 5G din SUA

1 500

Acum, dacă v-am atras atenția cu acest titlu, hai să vedem cum stă treaba în realitate. Airbus și Boeing au trimis o scrisoare către Departamentul Transporturilor din SUA prin intermediul căreia își exprimă ”îngrijorarea” cu privire la posibile interferențe între unele rețele de 5G și instrumentele de bord ale avioanelor.

De fapt este vorba de rețele ce folosesc spectrul C-Band 5G wireless (3.7 – 3.8 GHz), dezvoltate de Verizon și AT&T, care ar putea să interfereze cu radioaltimetrele avioanelor. Ar urma ca rețelele 5G ale cerlo doi operatori de telecomunicații să fie lansate pe 5 ianuarie.

În acest moment se fac studii și marii producători de avioane colaborează cu autoritățile civile, oficiali guvernamentali și cu operatorii aerieni pentru a garanta siguranța operațiunilor aeriene în întreaga lume.

Posibil ca autoritățile să recomande închiderea telefoanelor cu 5G la bord avioanelor. O măsură asemănătoare a fost luată deja de Franța, cel puțin până când vor exista suficiente studii și reglementări astfel încât zborurile să nu fie puse în pericol.

Autoritățile din SUA pot impune limitarea puterii antenelor 5G în preajma aeroporturilor, așa cum și Franța a luat această decizie la începutului acestui an. Măsura ar fi necesară pentru a evita presupusele interferențe ce pot apărea între rețelele 5G și sistemele ILS dedicate operațiunilor de aterizare pentru orice vreme.

Leave A Reply

Your email address will not be published.