Airbus A380 Hi Fly a aterizat la Caracas, Venezuela

0 1.103

Pe 14 iulie 2019, Airbus A380 Hi Fly a aterizat la Caracas, Venezuela. A fost un moment istoric pentru Venezuela, acesta fiind primul A380 care a aterizat în această.

Guvernul venezuelean a căutat să câștige capital politic pe seama acestui eveniment aeronautic. Venezuela este într-o puternică criză economică și politică, cu inflația galopând de la oră la oră. Într-o țară în care aviația se deteriorează de la o zi la alta și numărul zborurilor este în scădere, momentul aterizării acestui A380 Hi Fly a fost prezentat ca o reușită a guvernului de la Caracas.

Autoritățile locale au încercat să scoată în față faptul că Aeroportul Internațional Simón Bolívar este pregătit să primească cel mai mare avion de pasageri din lume.

Airbus A380 Hi Fly a aterizat la Caracas

airbus-a380-hi-fly-caracas-charter

Însă realitatea e cu totul alta. Aeronava A380 a operat în baza unor derogări de la standardele globale. După aterizare, motoarele 1 și 4 au fost oprite pentru a nu aspira de la sol pietre, pământ și alte resturi. Pista aeroportului și căile de rulare nu sunt suficient de late pentru un A380.

Aeronava Airbus A380 Hi Fly a adus și bara de tractare. Aeroportul din Caracas nu are toate echipamentele necesare și adecvate pentru A380. Îmbarcarea și debarcarea pasagerilor se face doar pe la ușa M2.

Aeronava Airbus A380 a fost subînchiriată de Estelar Latinoamerica, transportator aerian specializat în zboruri chartere. Deține 7 avioane, printre care și un Airbus A340-300 închiriat de la Hi Fly. Aeronava widebody, dedicată zborurilor lungi, este folosită pentru zboruri spre Londra, Madrid, Buenos Aires.

Pe 12 iulie, aeronava Airbus A340-300 s-a defectat, iar pasagerii din Caracas și cei din Madrid au rămas prin aeroporturi. Pentru a evita haosul, Estelar Latinoamerica a fost nevoită să închirieze un avion suficient de mare pentru a opera zborul restand, dar și cele programate spre Bătrânul Continent.

Cam asta e povestea momentului istoric, în care un A380 a aterizat în Venezuela.

Leave A Reply

Your email address will not be published.