blank

Airbus A321LR a operat primul zbor transatlantic, pe ruta Paris – New York

Săptămâna trecută, Airbus și-a mai trecut un eveniment important în cont. Primul Airbus A321LR a operat primul zbor transatlantic, pe ruta Paris - New York.

0 1.189

La finalul lunii ianuarie, primul Airbus A321LR a operat cu succes primul zbor din istoria aviației.

Airbus A321LR a operat primul zbor transatlantic

La câteva zile mai târziu, primul Airbus A321LR a operat cu succes primul zbor transatlantic, pe ruta Paris – New York. Până la urmă pentru așa ceva a fost proiectat acest avion.

A321LR-first-transatlantic-flight

Zborul a făcut parte din campania de testare al noului avion A321LR (Long Range), care demonstrează capabilitatea de a opera zboruri nord-atlantice. Aeronava a decolat de la Aeroportul Paris-Le Bourget și a aterizat la Aeroportul Internațional John F. Kennedy din New York.

Airbus-A321LR-Infographics

Aeronava Airbus A321LR (MSN7877) este alimentată de motoarele CFM International LEAP-1A, iar pe fuselaj sunt vopsite cele 2 monumente emblematice ale Parisului și New York-ului, Statuia Libertății și Turnul Eiffel.

A321LR-first-transatlantic-flight-1

Primul Airbus A321LR

Airbus A321LR face parte din faimoasa familie A320, dar vine cu performanțe sporite. A321 Long Range poate avea o autonomie de până la 7400 de kilometri fără escală. Cu siguranță Airbus A321LR va fi îndrăgit de multe companii aeriene dornice să opereze rute ceva mai lungi, dar care nu doresc să cumpere aeronave widebody.

Companiile aeriene pot personaliza modelul A321LR într-o configurație cu două clase, care să ofere confort sporit pe zborurile lungi. Sau într-o singură clasă de 240 de locuri, o versiune low-cost.

Odată cu operarea acestui zbor transatlantic, Airbus A321LR se apropie cu pași repezi de certificare, iar în Q4 2018 va fi livrată prima aeronavă de acest tip.

Leave A Reply

Your email address will not be published.