blank

Airbus A320 Brussels Airlines în livery special – We fly you to the home of Tintin

0 1.296

În decursul acestei zile, Airbus şi Brussels Airlines au prezentat o aeronavă A320 într-un livery special. Noua schemă de culori a fost inspirată după cartea cu benzi desenate cu Tintin – „Red Rackham’s treasure„. Aeronava a fost botezată „Rackham”, după una dintre cele mai populare aventuri ale lui Tintin.

A320 Brussels Airlines in tintin

Livery-ul înfăţişează un rechin mare şi negru, foarte asemănător cu submarinul inventat de Profesorul Tournesol în cartea cu benzi desenate. Procesul de vopsite a durat 1500 de ore, iar livery-ul a fost creat de artistul Andre Eisele. Noul livery special va fi păstrat până în 2019. Operatorul aerian Brussels Airlines devine ambasador pentru cultura belgiană.

Aventurile lui Tintin (Les Aventures de Tintin) au fost cuprinse într-o serie de benzi desenate clasice realizate de artistul belgian Georges Rémi (1907–1983), care le-a creat sub pseudonimul Hergé. Seria este una dintre cele mai populare benzi desenate europene din secolul al XX-lea, care a fost tradusă în peste 80 limbi și a avut peste 350 de milioane de copii vândute.

(Info: comunicat Airbus)

Leave A Reply

Your email address will not be published.