blank

Airbus a livrat a 100-a aeronavă în Japonia

6 551

Pe 15 martie, Airbus a livrat o nouă aeronavă A320 operatorului nipon Jetstar Japan. Până aici nimic spectaculos, însă aceasta a fost a 100-a aeronavă livrată de producătorul european către un transportator japonez.

Airbus a livrat prima aeronavă către un operator nipon în 1980 şi era un A300B2. Însă o creştere semnificativă a numărului de avioane livrate s-a înregistrat în ultimii doi ani, în special avioane cu un singur culoar din seria A320. În 2012 a livrat 16 unităţi, iar în 2013 sunt programate alte 30 de avioane care trebuie să ajungă la 4 operatori japonezi.

Airbus a intrat destul de greu pe o piaţă controlată de Boeing şi promite că va livra şi avioane A330 şi chiar A380. Succesul producătorului european este pus şi pe seama noilor companii low-cost care au ales avioane din familia A320.

Revenind la Jetstar Japan, operatorul şi-a început activitatea în vara lui 2012, iar după nouă luni are deja o flotă formată din 10 avioane A320 şi operează zboruri în interiorul Japoniei.

6 Comentarii
 1. Maestrul RA says

  Am mai spus asta, ar trebui sa vedem , sau sa facem, o analiza a acestor doua tipuri de avioane superbe , seria 737 de la B si seria 320 dela A ! Am cautat si pe net si nu am prea gasit !

 2. Sorin says

  O idee de articol si-l voi pregati cat mai curand:). Comparatia pare usor de facut:)

 3. Maestrul RA says

  Sorine , comparatia nu este deloc usor de facut , dupa parerea mea !daca tot facem , sa facem ceva f bine , nu neaparat numai o comparatie tehnica. Sa vorbim si de costuri de exploatare, de numar de avioane livrate , de comenzi , poate si de anumite probleme tehnice , si de multe altele. Oricum succes !

  1. Sorin Rusi says

   Ma refer ca informatiile acestea sunt, doar trebuie puse cap la cap. Va fi ceva de munca. Anunt cand public articolul:)

 4. Maestrul RA says

  Asteptam cu mult interes !

Leave A Reply

Your email address will not be published.