Air Montenegro a operat primul zbor comercial

0 981

Muntenegro Airlines, compania aeriană națională din Muntenegru și-a sistat activitatea începând cu 26 decembrie 2020. 360 de angajați și-au pierdut locul de muncă. Transportatorul muntenegrean a suferit mari pierderi financiare din cauza pandemiei de COVID-19.

Pe 10 iunie 2021, transportorul succesor, Air Montenegro, a operat primul zbor comercial programat, lansând cu un serviciu de la Podgorica la Belgrad. Lansarea zborurilor programate de către Air Montenegro a avut loc la mai puțin de șase luni de la prăbușirea companiei Montenegro Airlines. Pe lângă zborurile spre capitala sârbă, compania aeriană va deservi capitala slovenă, Llubljana, Banja Luka din Bosnia și Herțegovina, precum și Frankfurt, începând cu data de 15 iulie.

Pe 10 iunie, Air Montenegro a operat primul zbor comercial programat între Podgorica și Belgrad.

Guvernul a subliniat mai întâi planurile pentru un transportor succesor la începutul lunii ianuarie după înregistrarea noii companii. Președintele executiv al Air Montenegro, Predrag Todorovic, a ținut să menționeze că transportatorul a reușit să zboare în trei luni și jumătate. Lansarea zborurilor programate a venit după ce compania aeriană a efectuat primul zbor la începutul lunii iunie, un serviciu care a transportat echipa națională de fotbal a Muntenegrului la Sarajevo.

Air-Montenegro-a-operat-primul-zbor-comercial-2

Ministrul Dezvoltării Economice din Muntenegru, Jakov Milatovic, a declarat că: „Sunt foarte încântat să particip astăzi la primul zbor comercial al noiicompanii aeriene naționale din Muntenegru. Cu aceasta, Guvernul și-a îndeplinit promisiunea făcută acum cinci luni, care spunea că Air Montenegro va opera primul zbor comercial înainte de începerea sezonului turistic.”

Air Montenegro utilizează aeronave de tip Embraer 195 pentru cursele sale. Predecesoarea sa, Montenegro Airlines, a operat trei E195 înainte de faliment, iar guvernul muntenegrean a achiziționat două dintre aceste avioane de la locatorul GECAS, în luna februarie, înainte de lansarea noii companii aeriene. La acea vreme, guvernul a declarat că compania aeriană negociază și cumpărarea unui al treilea avion.

Leave A Reply

Your email address will not be published.